[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

A kis- és közepes méretű vállalatok egyre gyakrabban kerülnek a kiberbűnözés célkeresztjébe. Ennek leginkább az az oka, hogy a sokszor nem megfelelő szintű védelem miatt könnyű célpontoknak számítanak.

A biztonsági hírek élére legtöbbször olyan incidensekről szóló beszámolók kerülnek, amelyek nagyvállalatok és világszerte jól ismert szolgáltatók esetében következnek be. Ennek persze az az egyik oka, hogy ezek a biztonsági események sokszor százezrek vagy milliók adatait érintik hátrányosan, és komoly károkkal járnak. A legújabb kutatások azonban azt támasztották alá, hogy a kiberbűnözés korántsem csak a nagyvállalatok ellen indított célzott támadásokra összpontosít, hanem egyre inkább a kisebb szervezetek biztonsági rendszereit is próbára teszi.

A biztonsági kutatók szerint a támadók elsősorban azt igyekeznek a saját javukra fordítani, hogy a kisebb cégek gyakorta nem rendelkeznek megfelelő védelemmel pedig nekik is hasonló kockázatokkal kellene számolniuk, mint a nagyobb vállalatoknak. A könnyebb célpontok pedig értelemszerűen magukhoz vonzzák a kiberbűnözőket, akiknek ezáltal kevesebb erőfeszítést kell tenniük a károkozásaik végrehajtásához.

“Közvetlen kapcsolat figyelhető meg a kisebb cégek elleni támadások számának növekedése valamint a nagyobb vállalatoknál bekövetkező incidensek számának csökkenése között. Úgy tűnik, hogy a támadók átcsoportosítják az erőforrásaikat” – mondta egyi biztonsági szakértő. Majd hozzátette, hogy egy kisvállalatnak nem feltétlenül kell a támadók közvetlen célpontjává válnia ahhoz, hogy kellemetlen meglepetések érjék. Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis az, hogy a kiberbűnözés a kisebb cégek IT-rendszereit ugródeszkaként használja, és azokon keresztül próbál más szervezetek infrastruktúrájába behatolni, illetve károkat okozni.

(Forrás: //biztonsagportal.hu)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest