[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

A közvélemény kutatás felfedi, hogy a válaszadók 63%-a elfogadhatónak tartja az országok közötti cyber-kémkedést

Európa legnagyobb IT biztonsági és adatvédelmi cége, az angliai Sophos kiadta a 2010-es év közepi Biztonsági Jelentését, amelyben felfedik a cyberhadviseléssel kapcsolatos hozzáállás megváltozását, valamint összefoglalja az évben eddig tapasztalt IT biztonsági fejlesztéseket és egyéb szokásokat.

A “Sophos Security Threat Report Mid-Year 2010” letöltése

A Sophos világszerte 1077 számítógép használót kérdezett meg, ebből pedig kiderült, hogy riasztó mértékben változott meg a nemzetközi cyber-kémkedéssel szembeni eddigi hozzáállás. A válaszadóknak olyan kérdéseket tettek fel, mint pl. szerintük elfogadható-e a hackelésen vagy kártevő támadásokon keresztüli kémkedés és más országokban található privát vállalatok számítógépes hálózata legitim célpontnak minősülnek-e.

Néhány érdekes adat a közvélemény kutatásból a cyberbűnözésre vonatkozóan:

Hackelésen és kártevőkön keresztüli kémkedés más országok ellen

A megkérdezettek 63%-a hiszi, hogy elfogadható országuk szempontjából, ha más nemzetek irányába kémkednek hackelés vagy kártevők telepítésének segítségével (23% mondott igent bármikor, 40% csak háborús időkben, 37% mondott nemet.)

Kommunikációs és pénzügyi rendszerek megzavarása DDoS (szolgáltatás-megtagadási) támadások által

A válaszadók közül 14-ből 1 szerint a fenti támadási forma elfogadható békeidőben is (49% szerint csak háborúban, 44% szerint viszont soha).

A teljes jelentés sokkal több információt tartalmaz a legutóbbi közösségi hálózatokat érintő kártevő és spam támadásokról, valamint a közeljövőben várható feltörekvő fenyegetésekről.

Forrás: Sophos.com

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest