AccessData Forensics Toolkit (FTK)

Ezért van szüksége ránk

Találja meg a fontos bizonyítékokat gyorsan, végezzen gyorsabb kereséseket, és növelje jelentős mértékben az analízis gyorsaságát az AccessData Forensics Toolkittel, az erre a célra készített megoldással, amely egyaránt együttműködik a mobileszközökkel és az e-discovery technológiákkal. Az FTK előre feldolgozza és indexeli az adatokat, ezzel megszüntetve a keresések végrehajtásának megvárására elpazarolt időt. Nem számít, hogy hány különböző adatforrásról van szó, vagy hogy mekkora adatmennyiséget kell átnézni, az FTK gyorsabban és jobban végzi a munkáját, mint bármi más.
A köréd épített képességek


Adottságok, amelyek erősebbé teszik önt

  • Egyedülálló szétosztott feldolgozás, amely hatékonyabbá teszi a munkavégzést, így csökkentve a lemaradást.
  • Az FTK feldolgoz és indexel előre minden adatot, így nem vesztegeti az idejét a keresések végrehajtásának megvárására, segít önnek, hogy azonnal a releváns bizonyítékokra fókuszálhasson, és növeli az analízis sebességét.
  • Egyetlen megosztott ügyadatbázist használ, így lehetővé téve, hogy több csapat használjon egy azonos adatot, és csökkentve a további adathalmazok létrehozásának árát és bonyolultságát.
  • Míg más termékeknek elfogy a memóriájuk, és leállnak feldolgozás közben, addig az FTK – mivel adatbázis alapú – biztosítja a szükséges stabilitást nagy mennyiségű adatok kezelésekor is.
  • A könnyen kezelhető GUI-nak köszönhetően gyorsan meg lehet tanulni használni a programot
  • Olyan vizualizációs technológia, amely idővonalakon, csoport gráfokon, kördiagramokon, geolokációkban és más módokon mutatja meg az ön adatait, hogy segítse önt az események könnyebb átlátásában.

Növelje az FTK erejét az alábbi funkciók hozzáadásával

Az AccessData más olyan iparági vezető megoldásokat is fejlesztett, amelyek segítenek a jelszavak visszaszerzésében. Ezen megoldások számos különböző környezetben használatosak, így biztosítva specifikus jelszótörő funkciókat. A rendészeti és vállalati biztonsági szakértők számítógépes igazságügyi nyomozások közben ezen eszközöket használják ahhoz, hogy jelszóvédett fájlokhoz is hozzáférhessenek. Az adminisztrátorok ehhez hasonlóan alkalmazhatják ezen megoldásokat arra, hogy visszaszerezzenek elvesztett rendszeren belüli vagy személyes jelszavakat is. Az AccessData Password Recovery Toolkit-je (PRTK) és Distributed Network Attack-je (DNA) hozzáférést biztosít sok népszerű alkalmazás jelszavához.

Szivárvány (hash) táblák

A szivárvány táblák előre elkészített brute-force támadások. A kriptográfiában a brute-force támadás egy olyan eljárás, melynek során a kriptográfiai kulcs vagy jelszó visszaszerzéséhez addig próbálkozunk különböző kulcskombinációkkal, ameddig meg nem találjuk a jót. Ennek sebessége függ a kulcs méretétől és a felhasználható erőforrásoktól. Egy 40-bites titkosítást alkalmazó rendszernek 40 trillió kulcsa van. Egy olyan brute-force támadásnak, amely ötszázezer kulcsot próbál ki másodpercenként, körülbelül 25 napba kerülne kimerítenie a lehetőségeket egy 3 GHz-es Pentium 4-es számítógépen. Egy szivárvány táblával – miután a 40-bites keyspace-ben minden lehetőség már előre ki van számítva – a fájl kulcsok legrosszabb esetben pár perc alatt megtalálhatók – sokkal gyorsabban, mint bármely más módon. A DNA és a PTRK problémamentesen alkalmazza a szivárvány táblákat.

Portable Office Rainbow Table-ök (PORT)

Az AccessData Portable Office Rainbow Table-ök (PORT) eltérnek a teljes hash tábláktól. Azért, hogy meghatározza a rendelkezésre álló kulcsokat, a PORT egy statisztikai analízist hajt végre a fájlon. Ez a megoldás kevesebb helyet foglal a hash tábláknál, de valamelyest hosszabb időbe telik végrehajtani, és a pontossága is alacsonyabb lesz.


Az FTK erősíti a több számítógépen történő feldolgozási képességeket, így több mint 400 százalékkal csökkentve az esetfeldolgozási időt a vezető versenytársakhoz viszonyítva, így csökkentve a lemaradást. Az átfogó előre feldolgozásnak köszönhetően jelentősen növeli azt a sebességet, amellyel a megfigyelő ráfókuszálhat a tényleges nyomozásra.


To Top