All Posts

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Sophos XG tűzfalaiból – 4. rész

Az utóbbi két posztban foglalkoztunk az Xstream architektúrával és annak Deep Packet Inspection részével, illetve a TLS forgalmat vizsgáló modullal és a Network Flow Fastpath-szal is, melyek a 18-as verziójú XG firmware fontos újításai. Ezen három modul mind fontos szerepet játszik a nulladik napi fenyegetések detekciójában és megállításában, ez a poszt viszont elsősorban a felhős Threat Intelligence és a Sandstorm sandbox megoldással foglalkozik.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Sophos XG tűzfalaiból – 3. rész

A sorozat ezen, harmadik részében azon eszközökkel fogunk foglalkozni, melyek lehetővé teszik a hálózati forgalom optimalizálását, a legfontosabb üzleti alkalmazások produktivitásának növelése érdekében, így az Xstream Network Flow FastPath alkalmazásgyorsító eszközt, illetve az új SD-WAN policy-alapú routing beállításokat vesszük át.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Sophos XG tűzfalaiból – 1. rész

A Sophos XG tűzfalak új, v18 MR1-es szoftverfrissítése a napokban globálisan is megérkezik az összes, az támogató eszközre, így itt az idő, hogy átvegyük, milyen új teljesítménybeli, védelembeli, illetve transzparenciát érintő változások várhatóak. A frissítés egyszerű, pár kattintással megoldható, így mindenkit bátorítunk ennek elvégzésére. Ha esetleg a tűzfal a v18-as verziószám alatt van, mindenképpen érdemes megejteni a frissítést.

Shodan keresőmotor használata SOC-ban

A Shodan egy olyan keresőmotor, amely az interneten létező eszközöket és eszköztípusokat megtalálja. Míg a Google és más keresőmotorok csak a weboldalakat futják végig, addig a Shodan szinte mindent indexel – webkamerákat, vízkezelő létesítményeket, jachtokat, orvosi eszközöket, jelzőlámpákat, szélturbinákat, rendszámtábla-olvasókat, intelligens tévéketket, hűtőszekrényeket, stb.

Mesék a való életből 1.

Többféle formája létezik: van, amelynél telefonon keresztül bonyolítanak hamis utaltatást az áldozattal, máskor autentikusnak tűnő, de hamis számlát küldenek az áldozatnak akár autentikus e-mail címről (mikoris feltörték a rendszert és képesek az illetékes munkavállaló nevében valós levelet küldeni), akár a valódihoz nagyon hasonlító, de fals címről.

Top