All Posts

Technikai KO a CapCom-nak

Japán egyik legnagyobb videójáték gyártó és kiadó óriás vállalata megerősítette azt a tényt, hogy hacker támadás érte őket 2020. novemberében. Az esemény során, a cég több részét is megfertőzte – beleértve email és file szervereket – a “Ragnar Locker Ransomware” névre keresztelt zsaroló vírus, ami több, mint egy TB adatot titkosított le.

spotify

Spotify adatlopás

A Spotify egy 2006-ban alakult zene és podcast streaming szolgáltató. Napjainkra a legnagyobbak közé nőtte ki magát, jelenleg több mint 320 millió felhasználóval rendelkezik.

scirge

Shadow IT felderítés a hazai
fejlesztésű Scirge-dzsel, a Black Cell szakértői támogatásával

A Black Cell 2020. szeptemberében az elsők között lépett partneri kapcsolatba a Scirge-dzsel. A Scirge egy 100%-ban Magyarországon fejlesztett, unikális IT biztonsági megoldás. Másfél év fejlesztés után jelent meg a Scirge első verziója, melyet szűk szakmai körben kezdtek el tesztelni, ezt követően az idei év harmadik negyedévétől kezdődött meg a széleskörű piaci bevezetés.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Sophos XG tűzfalaiból – 6. rész

A Sophos XG tűzfalak v18-as verziójának egyik legnagyobb újításai, a blogsorozat harmadik részében tárgyalt SD-WAN képességek, illetve a felhasználó/csoport-alapú útválasztás. Ebben a posztban ezek hatékonyabb kihasználását vesszük górcső alá, egy másik modul kapcsán, mely az útválasztás alapú IPsec-VPN.

Mesék a való életből 2.: célzott
phishing

Sorozatunk soron következő részében egy vállalatról lesz szó, ahol a munkavállalók 3 féle phishing levelet kaptak a vizsgálat keretein belül.
1. Kedvezményt biztosító levél
2. Egészségügyi probléma (műtét) kapcsán sürgős segítséget kérő levél
3. Home office gyakorlattal kapcsolatos véleményekre kíváncsi kérdőív

Hybrid Hunter bemutatása, Zeek (Bro) logok integrálása IBM QRadarba

Ennek a blogposztnak a témája a Hybrid Hunter nyílt forráskódú Security Information and Event Management (SIEM) és threat hunting platform bemutatása, valamint a benne található Zeek (Bro) logok integrálása IBM QRadarba egyedi Device Support Module (DSM) létrehozásával. A bemutatáshoz használt verziók a Hybrid Hunter 2.1.0 RC2 és a QRadar 7.3.2.

Top