[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]A Microsoft dolgozik a tavaly felvásárolt Skype böngészőben futó kiadásának fejlesztésén – derül ki a vállalat oldalára feltöltött álláshirdetésekből. A Skype for Browsers névre keresztelt projektre négy programozói posztot hirdetett meg a cég, kettőt a londoni, kettőt a prágai irodájában.

A munkaköri leírás szerint a fejlesztők feladata, hogy „a Skype-élményt a webre költöztessék”. A projektben a Skype meglévő webes megoldásaihoz kell egy teljesen új, a Microsoft technológiát használó környezetet készíteni. Az elvárások között van a HTML5-alapú felületek fejlesztésében szerzett tapasztalat.

A népszerű chat- és onlinetelefon-megoldás egyelőre csak a számítógépekre vagy telefonokra telepített kliensekkel működik. A szoftver tavaly indult el a web irányába: a júliusban bevezetett Facebook-videótelefonálás alapját is a Skype motorja adja, de ennek aktiválásához is szükség van egy kiegészítő telepítésére. Azt, hogy a HTML5-alapú Skype mikor készülhet el, még megjósolni sem lehet. A projekt létezéséről is csupán az álláshirdetésekből lehet tudni, a vállalat azt hivatalosan nem jelentette be vagy erősítette meg.

Forrás: www. index.hu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”][/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest