Palo Alto Ipari Kibervédelem

Details
Date:

April 2

Time:

08:30 am - 12:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/palo-alto-ipari-kibervedelem-tickets-96619576755
Organizer

BlackCell Kft.

Email: [email protected] Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/clico-29764846587
Venue

Hilton Hotel - WestEnd Budapest

Váci Út 1-3, 1062 Budapest

Budapest, HU, 1062

A Palo Alto Networks és a Black Cell Magyarország Kft.

tisztelettel meghívja az érdeklődőket az első közös, ipari kibervédelmi rendezvényükre

Ipari vezérlők és eszközök a mindennapokban

Ma már elképzelhetetlen a modern életmód az ipari vezérlők és egyéb ipari eszközök nélkül. Ipari vezérlők működnek közre az energiatermelésben, energiaszolgáltatásban, a közlekedésben, víz- és csatornahálózatokban, az élelmiszer-feldolgozásban, az egészségügyben, és természetesen a termékek, gépek, berendezések előállításában és gyártásában, valamint az épületek üzemeltetésében is. Gyakorlatilag tehát olyan eszközökről és berendezésekről van szó, amelyek nélkül már nem képzelhető el a 21. századi életmód.

Az ipari eszközök védelme egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok és szervezetek életében, hiszen ezeknek a rendszereknek a működésképtelenné tétele, üzemzavara, vagy hibás működésre kényszerítése nem csak anyagi veszteségekkel járhat, ha egy támadó sikerrel jár és képes működési zavarokat előidézni az ipari rendszerekben a kieső termelés, késedelmes szállítás költsége mellett akár a szervezet tevékenysége is ellehetetlenülhet.

Ipari kibervédelem

A legtöbb vállalat és szervezet rendelkezik valamilyen védelmi képességekkel bíró IT biztonsági megoldással, például tűzfallal, vírusvédelemmel, behatolás megelőzővel vagy adatszivárgás elleni megoldással, azonban általában a védelmi képességek csak kisebb része terjed ki az ipari hálózatokra és eszközökre.

A rendezvényen több előadásban járjuk körül az ipari kibervédelem területét.

A Palo Alto Networks ipari tűzfalának alkalmazási lehetőségei mellett bemutatjuk az ipari rendszerek biztonsági felmérésének és értékelésének ismertebb módszertanait, az ICS/OT eszközök etikus hackelésének és sérülékenység-vizsgálatának lehetőségeit, valamint bemutatjuk, hogyan lehet a hálózati forgalmakat átláthatóvá és auditálhatóvá tenni a Palo Alto Networks eszközeinek segítségével.

Előadás Előadó
09.00 KEYNOTE: Ipar 4.0 előrejelzés a 2020-2025 időszakra Tanács Zoltán,
IFUA Horváth & Partners
09.25 Ipari rendszerek biztonsági felmérése és auditálása Baranya Zsolt,
Black Cell Magyarország Kft.
09.55 Palo Alto Networks ipari tűzfal bemutatása (PA-220R) Szallós István,
Black Cell Magyarország Kft.
10.25 SZÜNET
10.40 ICS/OT környezetek etikus hackelése Szőllősi Péter,
Black Cell Magyarország Kft.
11.05 Forgalom-felderítés és átláthatóság a Palo Alto Networks segítségével Szallós István,
Black Cell Magyarország Kft.
11.35 ICS/OT védelmi lehetőségek Palo Alto Networks eszközökkel Kocsis Tamás, Szallós István,
Black Cell Magyarország Kft.

KEYNOTE: Ipar 4.0 előrejelzés a 2020-2025 időszakra

A keynote előadásban az Ipar 4.0 terület egyik legelismertebb hazai szakértője, az IFUA Horváth & Partners vezető tanácsadója, Tanács Zoltán tekint bele a jósgömbbe és vázolja fel, hogy milyen lehetőségeket és fejlődési irányokat tartogat számunkra a következő öt éves időszak az Ipar 4.0 területén.

Ipari rendszerek biztonsági felmérése és auditálása

A Black Cell vezető auditora Baranya Zsolt mutatja be azokat az ismertebb módszertanokat, amelyek alkalmasak egy ipari hálózat és ICS/OT környezet biztonsági felmérésére és ellenőrzésére. A NIST 800-82 és IEC 62443 módszertanok mellett Zsolt bemutatja a Crown Jewels Analysis, azaz a „koronaékszerek” elemzésének lehetőségét, amely segít az ICS/OT rendszereket üzemeltető szervezetek számára azonosítani azokat a működés szempontjából kritikus rendszer-elemeket, amelyek kiesése az üzleti célok elérését ellehetetleníthetik.

Palo Alto Networks ipari tűzfal bemutatása (PA-220R)

Szallós István, a Black Cell integrátori üzletágának vezetője bemutatja a Palo Alto Networks elpusztíthatatlan, ipari tűzfalát (PA-220R) és azokat az alapvető funkciókat, amelyek az ipari kibervédelemben is fontos szerepet kaphatnak.

ICS/OT környezetek etikus hackelése

Szőllősi Péter, a Black Cell offenzív üzletágának vezetője bemutatja hogyan érdemes megtervezni az ipari környezet sérülékenység-vizsgálatát, hogyan és milyen lépésekből áll egy ilyen projekt, és mire kell odafigyelni a végrehajtáskor, hogy a vizsgálat ne okozzon problémát az üzemi működésben.

 

Forgalom-felderítés és átláthatóság a Palo Alto Networks segítségével

Szallós István, a Black Cell integrátori üzletágának vezetője mutatja be, hogyan lehet az IT, OT és a két hálózattípus közötti forgalmakat átláthatóvá és értelmezhetővé tenni a Palo Alto Networks eszközeivel. Az ilyen forgalomfelderítés és dokumentálás nagyban megkönnyíti az ipari hálózatok védelmi képességének fejlesztését, mivel pontosan és részletesen dokumentálja azokat a forgalmakat, amelyeket ellenőrizni és felügyelni kell, valamint pontos képet ad a hálózati hozzáférés-védelem állapotáról.

ICS/OT védelmi lehetőségek Palo Alto Networks eszközökkel

Kocsis Tamás és Szallós István előadásában a klasszikus védelmi lehetőségek mellett olyan funkciók kerülnek bemutatásra, amelyekkel akár a Siemens S7, BACNet, OPC, stb. eszközök specifikus védelme is megvalósítható a Palo Alto Networks tűzfal eszközök protokollértelmezőjének segítségével.

Top