Flowmon

Újgenerációs hálózati forgalomvizsgáló, szakemberek számára

MIÉRT HATÉKONY A FLOWMON?

A mai, egyre komplexebbé váló IT infrastruktúrákban kiemelt fontosságú a hálózatüzemeltetés számára, hogy biztosítani tudja a rendszerek megbízhatóságát, rendelkezésre állását és biztonságát. Az SNMP protokollon keresztüli vizsgálat és hibajavítás már nem elég, a manuális ellenőrzés pedig túlzottan elnyújtja a reakcióidőt incidensek esetén. Ezen problémákra kínál megoldást a hálózati flow alapú forgalomvizsgálat (flow monitoring), mely hozzásegíti az adminisztrátorokat az infrastruktúra hibáinak gyors és mélységekbe menő megértésére, azok elhárítására.

Flowmon

A hálózat teljesítményének megértése és optimalizálása

A flow alapú forgalomelemző eszközök lehetővé teszik az IT szakemberek számára, hogy részletes információkat szerezzenek a hálózatról és ezzel képessé váljanak a hibaelhárítás és üzemeltetés, illetve az operáció teljesítményének javítására. A flow monitoring jelentős előnye az üzemeltetés egyszerűsítésén keresztüli költségcsökkentés, mely minden cégméretnél és az összes szektorban jelentkezik, legyen szó akár KKV-ról, vagy éppen kormányzatok országos infrastruktúrájától.

A flow alapú forgalmi statisztika másik előnye, hogy a biztonsági üzemeltetésben is új kaput nyit a security szakemberek számára. Segítségével lehetségessé válik a hálózati forgalom anomália alapú vizsgálata (Network Behaviour Anomaly Detection), mely az alap hálózati forgalomtól (baseline) eltérő kommunikációt képes jelezni, ezzel pedig felderíteni a fejlett támadásokat (APT), gyanús felhasználói aktivitást, illetve a data exfiltration-t.

Flowmon

Miért fontos a hálózati flow monitorozása?

  • Valós idejű flow monitoring, hogy a hálózat irányítása mindig kézben legyen tartva
  • Az üzemeltetési és konfigurációs problémák instant detektálása és riasztás
  • Az infrastruktúra biztonsági védettsége megnő, mind a belső, mind a külső támadásokkal szemben
  • Meggyorsítja a hibák földerítését és megoldását a hálózati és biztonsági üzemeltetés számára
    Jelentős költségcsökkentés a hálózati implementáció, operáció és menedzsment számára

 

Flowmon

Flowmon: az okos megoldás a hálózat teljesítményének mérésére és biztonságának javítására

A Flowmon egy egységes platform a hálózat monitorozására és transzparenssé tételére, mindezt a hálózati flow adatok és azok anomáliavizsgálatának segítségével. Ejzen vizsgálatokat a Flowmon Probe eszközök teszik lehetővé, egészen 100 Gbps sebességig és a Flowmon Collector készülékek elemzik a totális átláthatóság eléréséhez. Emellé ezen eszközök képesek az OSI layer 7 forgalom kezelésére is, mely segítségével a hálózati problémák 95%-a könnyen felderíthetővé és megoldhatóvá válik.

 

Pin It on Pinterest