FORTIGATE UTM

Optimalizált és egyszerűen menedzselhető biztonsági megoldások komplex kis- és középvállalkozások számára

Ajánlatkérés

 

HATÉKONY BIZTONSÁGI MEGOLDÁS MINDEN VÁLLALATNAK – MÉRETTŐL FÜGGETLENÜL

A hatékony hálózatbiztonság megteremtése mindig is kihívás volt a kis- és középvállalatok számára, mivel javarészt kevesebb forrás áll a védelem rendelkezésére, viszont a fenyegetés ugyanolyan szintű, mint a nagyvállalatoknál. A Fortinet UTM megoldása kiváló skálázhatósága miatt ugyanolyan biztonsági funkciókat biztosít minden szegmens részére.

 • Átfogó hálózatbiztonság a szofisztikált támadások kivédésére
 • Az új megközelítések támogatása, mint a biztonságos vezeték nélküli vendéghálózat, vagy a mobil eszközök hálózati integrálása (BYOD)
 • A szabályzati megfelelések és az üzletmenet folytonosságának biztosítása a költségek csökkentése mellett

A Fortinet UTM megoldás egy olyan átfogó és széles körben bizonyított platform, ami segítségével teljes mértékben optimalizálhatóak a hálózatok. Több hálózati eszköz funkcióját képes ellátni egyetlen készülék (IDS, IPS, VPN, Firewall, Switch), amely így képes széleskörű hálózati transzparenciát és beavatkozási lehetőségeket biztosítani. Emellett vezeték nélküli kontrollert is tartalmaznak, mely segítségével WiFi AP-kat lehet a szabályzatoknak megfelelően finomhangolni.

Funkciók

A Fortinet UTM megoldása az alábbi előnyökkel rendelkezik

 • Kiemelkedő biztonság
 • Kiváló teljesítmény
 • Egyszerűség (Single Pane of Glass)
 • Alacsony költségek
 • Szabályzati megfelelés (Compliance)
 • Üzletmenet folytonosság (High Availability)
 • Új technológiák biztonságos engedélyezhetősége (IDS/IPS szűrés)

Még több információ

Kis helyek, nagy kihívások

A hagyományos hálózati technológiák (Point Solutions) a kis- és középvállalati környezetekben túlzottan komplexek, nehezen menedzselhetőek és drágák, mivel a diverzitás miatt az eszközönkénti upgrade nehezen kivitelezhető, illetve széleskörű szaktudással rendelkező alkalmazottak szükségesek a hatékony menedzsmenthez.

A távoli irodáknak, fióktelepeknek, értékesítési pontoknak és az egészségügyi intézményeknek általában a következő technológiákat kell alkalmazniuk:

 • Tűzfalak, antimalware, behatolás megelőző rendszer (IPS) a biztonsághoz
 • Switch-ek, compliance-nek alapú adatszegmentáció a kiterjedt hálózat biztonsági megfelelősége érdekében
 • Vezeték nélküli hozzáférési pontok (WiFi AP) az alkalmazottak Wifi eléréséhez
 • DSL vagy kábeles modemek a hálózati eléréshez
 • WAN routerek a központi irodák és telephelyek összeköttetéséhez
 • 4G modemek az üzletmenet folytonossághoz

Általában a hálózatok különböző gyártók heterogén termékeiből épülnek föl, amely számos problémát vet föl:

 • Összetett rendszerek, amiket nehéz menedzselni, konfigurálni és fenntartani
 • A központi menedzsment hiánya és a különböző eszközök biztonsági rései
 • Compliance problémák, melyek a transzparencia hiányából és az inkonzisztens beállításokból adódnak
 • Új technológiák (pl.: a vezeték nélküli POS) amik általában új hardverigényt jelentenek

 

Még több információ

Újgenerációs tűzfalak a Fortinettől

A Fortinet UTM (Unified Threat Management) megoldásai egyedülálló és széles körben bizonyított, nagy teljesítményű eszközök, amik megfelelnek a mai hálózatbiztonsági követelményeknek, átfogóak és költséghatékonyak. Más UTM termékekkel ellentétben, melyek csupán néhány biztonsági technológiát ötvöznek, a Fortinet UTM kis- és középvállalatokra van optimalizálva, és széles körben menedzselhető biztonsági, hozzáférési és kapcsolati technológiák kerültek integrálásra egyetlen céleszközbe.

Integrált Biztonsági Alapok

Minden Fortigate hálózatbiztonsági eszköz UTM alapokon nyugszik, a legkisebb, asztali egységtől a legnagyobb, rack alapú eszközig. Eme UTM alapoknak köszönhetően az eszközök ugyanazon biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, legyen szó egy kisméretű, irodai switchről, vagy egy carrier-grade hálózati tűzfalról. Így totális biztonság érhető el a legkisebb hálózattól a legnagyobbig. Ezen technológiák licenszelése ráadásul eszközalapú, így nincsenek rejtett költségek.

A Fortigate UTM-ek a következő biztonsági szolgáltatásokat nyújtják:

 • Alkalmazásfelügyelet: Azonosítja és felügyeli az alkalmazásokat a hálózaton, porttól, protokolltól és Ip címtől függetlenül.
 • Fejlett támadások elleni védelem: Modern, felhő alapú sandboxing technológia (külön Fortisandbox eszköz beszerzésével lokálisan is), mely képes napjaink rejtőzködő, személyre szabott kártevőit is megtéveszteni. Védelem az APT és 0-Day támadások ellen.
 • Web- és tartalomszűrés: Szofisztikált szűrőket kombinál egy erőteljes szabályzat alapú IPS motorral és felhő alapú modellekkel a rugalmas és nagy teljesítményű webes tartalomszűrés érdekében.
 • Integrált vezeték nélküli LAN kontroller: Kezeli a FortiAP vékony elérési pontokat, átfogóan biztosítva ezzel a fenyegetések kezelését és konzisztensen végrehajtott szabályozást a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokon. A belső szabályzás kezelése mellett képes a hálózaton kívüli, ellenséges AP-kat is detektálni.
 • IPS: Monitorozza, naplózza, azonosítja és blokkolja a gyanús hálózati aktivitást
 • DLP: Komplex, minta alapú egyezések alapján előzi meg a kritikus adatok nem hitelesített küldését, vagy a szabályozott adatok hálózatba kerülését.
 • Antimalware: Valós idejű védelmet biztosít a káros szoftverek települése ellen

Páratlan teljesítmény

A Fortinet a legnagyobb teljesítményt biztosítja a hálózatbiztonság kategóriában, hogy a védelem ne menjen a teljesítmény kárára. A speciális FortiASIC processzorok nagy áteresztőképességet és alacsony késleltetést biztosítanak, ami a több szintű biztonság mellett is biztosítja folyamatosan emelkedő sávszélességgel kapcsolatban felmerülő igényeket.

Minden az egyben: hozzáférés és kapcsolat

A Fortinet NGFW (Next Generation Firewall) megoldása különböző hálózati technológiákat egyesít, a komplex rendszerek egyszerűsítése és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. Minden egyes FortiGate és FortiWifi modell beépített Ethernet switch-csel rendelkezik, kategóriájában a legmagasabb portsűrűséggel. Ezek a switch-elt portok lehetőséget adnak az adatok szegmentálására a szabályzati követelményeknek megfelelően. Amennyiben a felhasználóknak még több kapcsolatra lenne szüksége, a hálózat kiterjeszthető FortiSwitch eszközökkel.

FortiWifi

A FortiWifi modellek integrált drótnélküli AP-vel rendelkeznek, hogy kiküszöböljék a további hozzáférési pontok beszerzését a kisebb telephelyeken. Az integrált vezeték nélküli kontrollerrel, ami minden Fortigate és FortiWifi eszközben megtalálható, csatlakoztathatóak a FortiAP vezeték nélküli hozzáférési pontok is. Ezek az AP-k a legfrissebb vezeték nélküli szabványokat is támogatják, beleértve 802.11ac-t a gyorsabb és megbízhatóbb adatforgalomért. A FortiExtender 4G vezeték nélküli WAN Extender lehetőséget biztosít, hogy a különböző FortiGate eszközök 4G antennával javítsák a teljesítményt és a rendelkezésreállást (HA Internet).

Ajánlatkérés

 

 

FEDEZZE FEL

A FORTINET TERMÉKÉT

 

A Fortinet UTM előnyei

Az UTM tűzfalmegoldások megnövelt biztonságot nyújtanak a jövő kihívásainak megfelelően és lehetőséget biztosítanak az új szolgáltatások egyszerű bevezetésére, a teljes infrastruktúrában.

Skálázhatóság a jövő igényeinek megfelelően

A Fortinet újgenerációs tűzfalak szinte végtelen mennyiségű lokációt képesek kiszolgálni, mindezt egyszerű, központi menedzsment mellett. Az UTM portfólió emellett lokáción belül is páratlan skálázhatóságot biztosít, legyen szó egy ötfős KKV-ról, vagy éppen egy százezer felhasználós internetszolgáltatóról. Egy igazán jövőálló megoldás, mind horizontális, mind vertikális növekedés esetében

Szabadság és rugalmasság PoE segítségével

Számos FortiGate céleszköz támogatja a Power over Ethernetet (PoE). Ennek a segítségével egyszerűen ki lehet terjeszteni a hálózatot és telepíteni a PoE tápellátású eszközöket oda, ahova szükségesek, egyszerűen az Ethernet kábel csatlakoztatásával. Külön telepítést nem igényelnek.

 

Ajánlatkérés

 

 

Központosított menedzsment

Egységesített tűzfalszabályok vezetékes és vezeték nélküli eszközökre, kioszkokra, rendszerekre és terminálokra a központi konzolból a FortiGate UTM csatlakoztatásával. Függetlenül attól, hogy csak pár port van használatban vagy több tucat, a FortiGate modellek magas portsűrűsége kielégíti az igényeket, „Single Pane of Glass” menedzsmentfelülete pedig konszolidálja és egyszerűsíti az eszközök kezelését és magas fokú transzparenciát biztosít.

Új szolgáltatások engedélyezése

A Fortinet UTM és a Security Fabric segítségével lehetségessé válik az infrastruktúra folyamatos, ingyenes fejlesztése, legyen szó egy új telephely bekötésére, vagy ingyenes Wifi kiépítéséről, avagy a belső hálózat biztonságosabbá tételéről, esetleg olyan compliance-szabálygyűjtemények bevezetéséről, mint a GDPR, vagy a PCI DSS.

 

 


Kérje egyedi árajánlatunkat!

Ajánlatkérés


To Top