Gigamon

Gigamon: Network TAP-ek

Szerezzen széleskörű, megbízható láthatóságot és hozzáférést a forgalom
100%-ához a Network TAP segítségével.

Network TAP/Network TAP eszközök
bemutatása:

A network TAP (teszt access point, amit néha ethernet TAP-nak neveznek) egy külső monitoring eszköz, amely tükrözi a hálózati csomópontok között átmenő forgalmat. A network TAP lehet hardveres vagy virtuális (G-vTAP agentless vagy G-vTAP VM), amely a hálózat vagy egy nyilvános és magánfelhő egyik stratégiai pontjába van helyezve az adatok monitorozására. Mivel hatékonyabbak, eredményesebbek és megbízhatóbbak, a hálózati TAP-ekat általában előnyben részesítik a Switch Port Analyzer-rel (SPAN) vagy Port Mirror-ral szemben.

gigamon logo

A Gigamon Visibility és az Analytics Fabric ™ részeként a Network TAP technológia hozzáférést biztosít a hálózati infrastruktúra folyamatos és hatékony biztonságához, monitorozásához és a forgalom kezeléséhez. A Network TAP az első lépése annak a folyamatnak, amely során átfogó láthatóságot biztosíthatunk a fizikai, a virtuális és a felhő infrastruktúrában.

Két közvetlenül csatlakozó switch vagy router helyett egy Network Tap-ot helyezünk a két rá közvetlenül csatlakozó végpont közé. Ezzel a forgalom láthatóvá és másolhatóvá válik, így láthatóvá teszi a hálózati forgalmat. Network TAP-ek érzékelik és továbbítják az adatokat a  Gigamon Visibility és Analytics Fabricnak (fizikai node) vagy a V Series-nek (virtuális node) összesítésre, szűrésre és a forgalmi intelligencia alkalmazására mielőtt az adatokat szétosztanák a hálózaton és a biztonsági eszközökön.

gigamon-tap

Passive Optical TAP-ek

A passzív száloptikai TAP-ek tökéletes másolatokat készítenek az összes forgalomból a teljes sávszélességen. Nincs szükségük energiára vagy felügyeletre, és nem lépnek aktívan kapcsolatba a hálózat más elemeivel. A Gigamon számos passzív optikai TAP megoldást kínál:

  • High-density network TAP-ek: G-TAP® M Series
  • Beágyazott bypass network TAP-ek: GigaVUE-HC2
  • Network TAP-ek a Cisco BiDi linkek számára: G-TAP BiDi
  • Gazdaságos network TAP-ek: G-TAP G Series

Active Network TAP-ek

Az aktív TAP-ekat olyan hálózatokban használják, ahol a réz kábelezés vagy az optikai kivitelezés nem teszi lehetővé a passzív TAP-ekat. Áramszünet esetén az aktív TAP-ek akkumulátorral rendelkeznek, hogy folyamatosan működjenek, és riasztást küldenek a hibáról. A bypass TAP nevű aktív TAP-típusnak van egy reléje is, amely akkor zár, amikor elveszíti az áramforrást, fenntartva a hálózati kapcsolatot és minimalizálva a forgalmi zavarokat. Gigamon aktív network TAP megoldásai a következőket tartalmazzák:

  • Aktív network TAP-ek: G-TAP A Series
  • Beágyazott TAP 1Gb-os rézhez:   GigaVUE-HC1, GigaVUE-HC2
  • Beágyazott bypass TAP-ek: GigaVUE-HC2
gigamon network tap

Virtual Agent G-vTAPs

Forgalomszerzés céljából könnyű G-vTAP-ekat telepítenek az AWS, a Microsoft Azure vagy az OpenStack példányokon belül, amelyek tükrözik az IPSec-en keresztüli forgalmat a GigaVUE® V sorozatú node-okig.

A legfontosabb előnyök:

  • Egyetlen, példány minimalizálja a Gigamon node-okra gyakorolt hatást
  • Csökkenti az alkalmazás leállási idejét – új eszközök hozzáadásakor nem kell újratervezni az alkalmazásokat
  • Az Agent-ök kiszűrik az érdeklődő forgalmat, mielőtt azt IPSec-en keresztül elküldenék a GigaVUE V sorozatú node-okhoz, hogy csökkentse az adatkijutás és az alkalmazás költségeit

Tesztelje ingyenesen a G-vTAP meghajtót AWS-en vagy Azure-on.

Tudjon meg többet a nyilvános és magánfelhő-megoldásainkról!

GigaVUE láthatósági berendezések

A GigaVUE H sorozatú intelligens készülék bármilyen kapacitáshoz és igényhez illeszkedik, a távoli irodától kezdve az adatközpontok telepítéséig. Testreszabhatja mindegyiket moduláris opciókkal, az adott felhasználási esethez szükséges teljesítménytől függően.

Használati esetek GigaVUE-HC1 GigaVUE-HC2 GigaVUE-HC3
A hálózati contention „adatokért folytatott verseny” kiküszöbölése
Hálózati frissítések vagy performanciakülönbségek
Biztonsági javítások Inline Bypass mód-dal
Streaming Media és L7 Alkalmazások szűrése
SSL/TLS forgalom kezelése és dekriptálása
Központosított NetFlow / IPFIX generálás
Láthatóság a távoli telephelyeken is - -
Láthatóság a privát felhőkben
Láthatóság a nyilvános felhőkben
Top