[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Az utóbbi években híressé vált Anonymous közösség már napokkal ezelőtt bejelentette, hogy egy hakkert ért sérelem miatt úgy állnak bosszút az illetőt zaklató Sony-n, hogy túlterheléses támadást indítanak a cég honlapjai ellen.

A felháborodás oka az az eljárás, amelyet a Sony a törésekben már komoly nevet szerzett George Hotz (“Geohot”) ellen indított, aki módot talált arra, hogy a PlayStation 3 védelmét megkerülve más operációs rendszert is futtathasson a konzolon, és ezzel egyben megteremtette a kalózkodás lehetőségét is.

A módszert később nyilvánosságra is hozta, ezek után kezdeményezett eljárást a gyártó.

A Sony időközben módosította rendszerét, hogy Hotz megoldása ne működhessék, de a vizsgálat még most is folyik, és ez bosszantotta fel az Anonymous szimpatizánsait.

A DDoS-támadások sorozata már április negyedikén elindult, és bár teljesen pontos információk nem állnak rendelkezésre, többször is részleges sikerrel is jártak, ugyanis több Sony-oldalt, köztük a playstation.com-ot is meg tudták bénítani hosszabb-rövidebb időre.

Az is nagyon valószínű, hogy a bosszúhadjárat jelenleg is folyik.

A Sony a Prolexic nevű biztonsági céget bízta meg a támadások kivédésével, de magáról az akcióról nem kívántak részleteket elárulni.

Forrás: Index.hu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest