HÍREK ÉS ESEMÉNYEK

 

Automatizált mesterséges intelligencia a kibertámadások ellen

Interjú a Vectra biztonsági elemző csoportjának vezetőjével


Chris, a Vectrához való csatlakozás előtt az NSS Labs elemzője voltál. Ez utóbbi elég széles rálátást biztosíthatott neked az IT biztonsági piacról. Miért döntöttél a váltás mellett?

Sokan úgy ismerik az NSS Labs-et, mint akik különböző biztonsági eszközök hatékonyságát tesztelik, de mi nem csak ezt vizsgáltuk, hanem a felhasználhatóságukat is. Rengeteg kézzelfogható, használható tapasztalatot szereztünk. Jómagam rengeteg időt töltöttem biztonsági folyamatok és architektúrák fejlesztésével. Ez a tapasztalat tanított meg arra, hogy a 100%-os megelőzés eszméje nem valóságos, és a rugalmasságra kell fókuszálnunk. Ahogy én képzelem el a rugalmasságot, az alapján el kell fogadnunk, hogy beszivárognak a hálózatba, és ennek a hatását kell csökkentenünk.

 


Állítsa meg a zsarolóvírusokat, mielőtt lecsapnak

Állítsa meg a zsarolóvírusokat, mielőtt megtámadják a szervezetét

Minden évben a CryptoLocker és a hozzá hasonló szoftverek, amelyeket gyűjtőnevükön zsarolóvírusoknak (ransomware) nevezünk, folyamatosan új, támadható iparágakat keresnek, és sebezhető célpontokat találnak. Bankok, kórházak és számtalan kis- és középvállalat kerül terítékre, a zsarolóvírusok nem válogatnak áldozataik között. Tudjon meg többet ezekről a veszélyes támadásokról, és hogy milyen módon tehet ellene a Carbon Black díjnyertes végpontvédelmi megoldásai segítségével!

Webinar: 7 veszélyes tévképzet a legújabb zsarolóvírus-támadással kapcsolatban

Nézze meg ezt, a Carbon Black által támogatott, Randy Franklin Smith által narrált internetes szemináriumot. Randy és a Carbon Black szakértői megmutatják a mostani zsarolóvírus-támadásokkal kapcsolatos veszélyes tévképzetek mélyebb vetületeit, valamint kitérnek arra is, hogy miképpen védhetjük meg a végpontjainkat ezekkel szemben.

2016_cb_7_dangerous_misconceptions_about_recent_attacks.mp4

Ha felkeltette az érdeklődését a Carbon Black szerteágazó végpontvédelmi megoldáscsomagja, érdemes meglátogatni a hazai viszonteladó, a Black Cell Kft. vonatkozó weblapját.


Android Network toolkit

zANTI 2.2 | Mobil alkalmazás penetrációs teszteléshez

 

A Zimperium frissítette az ANTi-ra keresztelt (Android Network Toolkit) alkalmazását, ami igazán remekül sikerült.

A díjnyertes mobil alkalmazást penetrációs teszteléshez fejlesztették ki és számos funkciót integráltak bele, ami lehetővé teszi a sérülékenységek demonstrálását a támadások szimulálásával, amihez egy root-olt Android-os eszköz szükséges csupán.

A meglévő eszközkészletet a következőkkel bővítették:

  • zPacketEditor – Manuális penteszter eszköz alkalmazások vagy webes alkalmazásokhoz, MITM támadás végrehajtása során
  • ICMP Átirányítás – Duplex MITM teljes támogatása
  • MITM funkciók – URL átirányítás, képbeillesztés, letöltések megfigyelése
  • Jelszó komplexitás audit – Nyílt, optimalizált nagy egyedi szótásak alapján (Bruteforce)

zANTI (APK) Letöltése


Sophos SG Series UTM Nexg-Generation tűzfal tesztek

A Sophos SG sorozatú UTM eszközei gyorsabb, mint a Fortinet, a Dell SonicWALL, vagy a WatchGuard – a teszteredmények alapján

A Miercom, független termék-tesztelő cég a Sophos SG Series eszközeit szigorú teszteléseknek vetette alá más gyártok hasonló kategóriájú eszközeivel szemben. Néhány, a Miercom-tól származó adatpontot korábban megosztottunk, melyek valóban biztatóak voltak. A Miercom most még több eredményt tett közzé, és nem hiszem, hogy azok bárkit is kiábrándítanának.


Félmillió eurót loptak egy hét alatt

A Kaspersky Lab szakértői egy új, pénzügyi csalásra specializálódott csoportot azonosítottak: a Luuuk félmillió eurót lopott egyetlen hét alatt. A támadást megállították, a bűnözők visszavonultak, de valószínűleg csak átmenetileg inaktívak: várhatóan újabb kampányok következnek.


Hogyan védjük meg Windows XP rendszerünket ingyen, frissitések nélkül!?

Budapest, 2014. április 11. – A Microsoft által megszüntetett XP támogatás miatt vállalatok, szervezetek és magánszemélyek is óriási veszélynek lettek kitéve. A migráció a kórházak számára legnehezebb feladat, ugyanis a speciális műszerekhez, gépekhez nem létezik Windows7 driver, továbbá az állami szektorban is számtalan végponton XP-t használnak, mivel a speciális alkalmazások kizárólag ezzel az operációs rendszerrel működnek.


A várakozásnak vége: Megjelent a Sophos UTM Accelerated (9.2), a legjobb UTM kiadás

A mai napon a Sophos bejelentette az UTM Accelerated (9.2) legújabb firmware verziójának megjelenését. Ha esetleg nyomon követte a Sophos blog sorozatát az elmúlt hetekben, akkor elég nagy valószínűséggel tud már a sok kiváló új funkcióról amely bevezetésre került. Előfordulhat azonban, hogy még mindig azt kérdezi saját magától, hogy miért is hívják ezt az UTM verziót “Accelerated”-nek, vagy hogy hogyan lehet hozzájutni ehhez a nagyszerű szoftverhez. Kérem olvasson tovább.


Titkosítás kompromisszumok nélkül: az új SafeGaurd Enterprise 6.1

With version 6.1 we’re addressing the two biggest issues in encryption – performance and usability – by leveraging native operating system (OS) encryption for better performance; and delivering multi-platform management across all devices and cloud environments.


Húszmillió koreai banki adatait nyúlta le egy rendszergazda

Mintegy húszmillió dél-koreai állampolgár, vagy a lakosság negyven százalékának személyes adatát lophatták el az elmúlt másfél évben. A bűnös egy koreai banki alkalmazott, pontosabban egy informatikai vállalkozó, a Korea Hiteliroda munkatársa lehet a CNN és a BCC szerint.


A 10 legfontosabb IT-biztonsági trend 2014-ben

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, de vajon hogyan fejlődnek tovább? Milyen egyéb tendenciákra érdemes odafigyelni 2014-ben az informatikai biztonság terén?


Page 1 of 15123...Last