[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Az OpenDNS kiadta a Windows kompatibilis titkosító alkalmazását, amellyel a DNS-lekérdezések, és ezáltal az internetezés tehető biztonságosabbá.

Az OpenDNS napjainkban már több mint 30 millió felhasználóval büszkélkedhet. A szolgáltatás elsősorban az ingyenesen használható DNS-megoldásoknak köszönhetően vált népszerűvé, amelyek már nemcsak a hagyományos értelemben vett névfeloldásban segítenek, hanem biztonsági funkciókat is nyújtanak. Így például lehetőség van alapszintű tartalomszűrésre, ami mind az egyéni felhasználók, mind a vállalatok, intézmények esetében fontos lehet. Ebből a szempontból az OpenDNS különösen népszerű például az amerikai iskolák körében.

[image img=”https://betahu.blackcell.hu/wp-content/uploads/2013/03/opendns_1.jpg” url=”https://betahu.blackcell.hu/wp-content/uploads/2013/03/opendns_1.jpg” align=”center” alt=”title”/]

Az OpenDNS mostanában nemcsak az online megoldásaival igyekszik még nagyobb népszerűségre szert tenni, hanem különféle alkalmazásokkal, segédeszközökkel is. A fejlesztők tavaly decemberben adták ki a DNSCrypt nevű alkalmazásuk első kiadását, amely a Mac OS X operációs rendszerrel volt kompatibilis. A szoftvert a megjelenése óta megközelítőleg tízezren töltötték le. Mivel a segédeszköz sok felhasználó érdeklődését keltette fel, ezért a cég úgy határozott, hogy a Windows kompatibilis változatot is elkészíti, amelynek a napokban jelent meg az első, előzetes verziója. Az alkalmazást David Ulevitch, az OpenDNS elnök-vezérigazgatója jelentette be.

Ulevitch elmondta, hogy megfelelő védelem nélkül a DNS-lekérdezések felhasználásával a támadók, csalók kémkedhetnek az internetes tevékenységek után, és pontosan feltérképezhetik, hogy egy adott felhasználó milyen weboldalakat látogat. Ennél is rosszabb az az eset, amikor a hálózati adatforgalmat eltérítik, és kártékony weblapokra irányítják az internetezőket. Ezen a helyzeten kíván javítani a DNSCrypt, amely a kliensek és az OpenDNS közötti DNS-kéréseket titkosítja. Az elnök-vezérigazgató szerint az ingyenesen letölthető program különösen akkor lehet hasznos, amikor valaki repülőtéren, kávézóban vagy egyéb helyen nyilvános vezeték nélküli hálózat segítségével internetezik. Ekkor ugyanis némileg megnehezíthető az adatokra éhes kíváncsiskodik dolga.

A DNSCrypt előzetes verziója az OpenDNS weboldalairól tölthető le.

Forrás: biztonsagportal.hu

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest