Jelszavak és MFA

Az információbiztonsági képzéseken, tréningeken unalomig ismételt téma a jelszavak kiválasztása, tárolása, újrafelhasználásának kérdése. A közösségi média mellett a televízióban, rádióban, illetve hírportálokon is többször előkerül a téma, mikor kiberbiztonsági szakértők – általában nagyobb nyilvánosságot kapott jelszószivárgások után – felhívják a figyelmet a felhasználók jelszavainak biztonságára, azok komplexitására és gyakori cseréjének fontosságára.

Fontos kiemelni, hogy egyes szervezetek vonatkozásában egyenesen jogszabályi elvárások vonatkoznak az autentikációs megoldásokra, a jelszavak generálására (hosszára, komplexitására), tárolására, átadására és újra felhasználásának korlátozhatóságára.

De nézzük, miről is van szó, illetve mit tud megtenni az átlagfelhasználó a magánéletében használt jelszavak esetében, illetve milyen jogszabályi elvárások terhelik a szervezeteket, vagy éppen milyen jógyakorlatokat vezethetnek be a társaságok a jelszókezeléssel kapcsolatban, mellyel nagyobb eséllyel védhetőek meg az általa birtokolt nagy értékű üzleti-, pénzügyi- és akár személyes adatok.

 

Dokumentum letöltése

 

2022. október 13.
Dr. Faragó Tamás
(Black Cell Magyarország Kft.)

 

Pin It on Pinterest