[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Sajtómegjelenésünk a computerworld oldalán UTM- eszközök  kapcsán

A Sophos beszámolója szerint az UTM-piac töretlenül fejlődik, miközben a cég megoldásainak piaci szereplésére sem lehet panasz.

A Gartner IT kutatási központ felmérése alapján a 2010-ben 972 millió dolláros UTM (Unified Threat Management) világpiac 2011-re elérte az 1,2 milliárd dolláros forgalmat, ami 19,6 százalékos piaci növekedést jelentett. Az UTM-eszközöket is gyártó Sophos piaci növekedése e területen 2010 és 2011 között 35,5 százalékot tett ki.

A Sophos olyan szolgáltató és gyártó, amely kizárólag vállalati ügyfeleket szolgál ki, illetve kimondottan vállalati megoldásokra specializálódott. A cég egyik meghatározó terméke, az UTM 9 magában foglal hálózati és internetes védelmet. Ezek esetében biztosítja a vírus- és kémprogram védelmet, az URL-szűrést, a behatolás-megelőzést valamint a VPN-támogatást. Emellett a levelezésvédelem területén is tartogat néhány szolgáltatást, amik kiterjednek egyebek mellett a spamszűrésre, illetve a titkosításra is. Az UTM 9 a vezeték nélküli eszközök felügyeletét kifejezetten erre a célra fejlesztett funkciókkal biztosítja.

„Azon túl, hogy egy ilyen eszközön alapuló rendszer kiépítése számos esetben jóval kevesebb ráfordítással jár az összetettebb rendszerekkel szemben, nagyban megkönnyíti a rendszergazdák munkáját is. Eközben átláthatóbb módon alakítható ki egy minden szempontból biztonságos és gyors IT hálózat, amelyet a világ bármely pontjáról lehetőség van menedzselni és felügyelni” – nyilatkozta Szallós István, a BlackCell IT szakértője.

(Forrás: //computerworld.hu/jol-muzsikalnak-az-utm-eszkozok-20120927.html)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest