Az előadás tartalma

Fedezze fel a szervezet céljainak elérése szempontjából kritikus IT eszközök azonosításának lehetőségét

 Mi is az a Crown Jewels Analysis (CJA)?

Napjainkban az egyik legnagyobb fenyegetést egy szervezet elektronikus információs rendszereire a célzott támadások, valamint az állandó fenyegetések (APT – Advanced Persistent Threat) jelentik. Ahhoz, hogy egy szervezet tisztában legyen a fenyegetések és támadások szervezeten belül található-, a külső támadók lehetséges célpontjaival, azonosítania kell azon IT eszközeit, amelyektől függ a szervezet működése.

A CJA olyan folyamatosan ismétlődő elemzési folyamat, amely végeredményeként meghatározhatók azok a szervezet működése szempontjából kritikus IT eszközök, amelyek kiesése esetén a szervezet felsővezetése által az üzletpolitikában meghatározott célok elérhetetlenné válhatnak, ezáltal segít felépíteni egy biztonságos és a külső támadásokkal szemben ellenálló rendszert.

A CJA arra koncentrál, hogy „Keeping the adversary out” – vagyis tartsuk az ellenséget az elektronikus információs rendszereinken kívül!

 A webinár során választ kaphat a következő kérdésekre:

  • Milyen módon kerülnek azonosításra a szervezet céljai elérését támogató kritikus IT eszközök?
  • Mi a módszertan erőforrás igénye?
  • Milyen tanácsokat, jó gyakorlatokat érdemes követni az elemzés elvégzése során?
  • Mik az elemzési eredmények felhasználásának lehetőségei, milyen előnyei vannak az elemzés elvégzésének?

Kinek ajánlott a webinár megtekintése?

Minden olyan szervezetnek, aki szeretné tudni, hogy mely IT eszköznek van leginkább szüksége a védelmi képességek fejlesztésére a kritikussága alapján, vagy csak egy új módszertant kíván kipróbálni az IT/információbiztonsági kockázatelemzése támogatására, fejlesztésére.

A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2019. június 6. 15:00

Második személy

A regisztrációra vonatkozó adatkezelési tájékoztató (DDP09) tartalmát megismertem és elfogadom, továbbá önkéntes és kifejezett hozzájárulásomat adom a személyes adataim rendezvényre való beléptetés céljából történő kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató

A hírlevelekre vonatkozó adatkezelési tájékoztató (DDP04) tartalmát megismertem és elfogadom, továbbá önkéntes és kifejezett hozzájárulásomat adom a személyes adataim marketing célú megkeresések céljából történő kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató