[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Gyorsan növekszik az androidos mobileszközöket támadó programok száma, mert a Google operációs rendszere népszerű és egyszerű rajta az internethasználat.

A kiberbűnözők legnépszerűbb célpontja az Android 2.3.6-os verziója, más néven Gingerbread, valamint a 4.0.4-es verzió, az Ice Cream Sandwich – derült ki a Kaspersky Lab Android operációs rendszert támadó rosszindulatú programokat vizsgáló tanulmányából. Az androidos telefonokat célzó kártevők száma gyorsan növekedett a harmadik negyedévben is. A kártékony programok telepítésére tett kísérletek 28 százalékát az Android „gyömbérkenyér” verzióján blokkolták, míg a második leggyakoribb verzió a „jégkrémes szendvics”, amelynél 22 százalékos volt a támadások aránya.

„Bár a Gingerbread-et 2011 szeptemberében bocsátották piacra, az Android piaci szegmentációja miatt még mindig ez a legnépszerűbb változat, ami viszont azzal is jár, hogy a kiberbűnözők is nagyobb figyelmet fordítanak erre a verzióra. Az Ice Cream Sandwich népszerűsége a támadók között pedig azzal magyarázható, hogy a legfrissebb operációs rendszerrel rendelkező készülékek egyszerűbb internethasználatot tesznek lehetővé, az aktívan böngésző felhasználók pedig sajnos gyakran tévednek rosszindulatú webhelyekre” – mondta Andis Steinmanis, a Kaspersky Lab Baltikumért, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ügyvezető igazgatója.

Forrás: www.itbusiness.hu

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest