METASPLOIT PRO

TESZTELJE VÉDELMÉNEK HATÉKONYSÁGÁT

Az ellenfél gondolkodásmódjának ismerete elősegíti a hatékonyabb védelem kialakítását.

A Metasploit háta mögött egy 200 000 főt számláló közösség van, akik aktívan részt vesznek a nyílt forráskódú program fejlesztésében. Ennek köszönhetően a Metasploit a világ legnépszerűbb penetrációs tesztelési megoldása. A Framework naponta bővül új exploitokkal és modulokkal, jelenleg több, mint 3300 modul és 2300 exploit használható. A Metasploit Pro a Framework integrálásával és automatizált megoldásokkal segít felfedezni és kezelni a rendszer gyenge pontjait.

Metasploit Pro

Időhatékony penetrációs tesztelés végrehajtása

Számos penetrációs teszt időigényes, mivel nincs hatékonyan kihasználva a rendelkezésre álló idő. Ennek eredményeképp a vizsgálatok lekorlátozódnak és hiányzik a sérülékenységek tényleges kockázatának felmérése, mely hiányában a vállalatok nem megfelelően kezelik a sérülékenységeket. A Metasploit Pro segíti a penetrációs tesztelőt, hogy hatékonyabban folytathassa le a vizsgálatokat, az olyan alapvető lépések automatizálásával, mint a felderítés, expolitálás és a perzisztencia kialakítása, valamint a jelentések elkészítése. A program továbbá fejlett pivoting és poszt-exploitációs modulokat biztosít és hatékonyan kezeli a komplex felmérések során keletkezett nagymennyiségű adatot. A Metasploit Pro előnye, hogy könnyen és hatékonyan kezelhető, mivel egy felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkezik, így nem szükséges a nyílt forráskódú alternatívák konzolos futtatása.

Metasploit Pro

Sérülékenységek validálása, javítások priorizálása

A legtöbb sérülékenységvizsgáló csak meghatározza a sérülékenységeket és ezek kockázatát standard besorolás (CVSS) szerint kategorizálja, nem veszi azonban figyelembe, hogy ezek a sérülékenységek valóban kihasználhatóak -e? (pl. sok exploit nem publikus vagy csak speciális esetekben működik) Ennek következtében nem tükrözi a sérülékenységek valós kockázatát a szervezetre nézve, emiatt pedig az információbiztonsági csapat nem tudja hatékonyan priorizálni és javítani a ténylegesen kritikus hibákat.

Metasploit Pro

A Metasploit Pro lehetőséget nyújt arra, hogy a sérülékenységek validálásának során a hibák exploitálására is sor kerülhessen, így objektív képet ad arról, hogy az egyes biztonsági rések milyen kockázatot jelentenek a szervezet számára.

A Metasploit Pro további előnye, hogy integrálható a Nexpose és az InsightVM alkalmazásokbais. A vizsgálatok elvégzése után az összegyűjtött adatok beimportálhatók a Nexpose-ba és az InsightVM-be, ahol a sérülékenységek validációja és a hozzá tartozó exploit felhasználható a jelentések elkészítéséhez és javítások priorizálásához.

Phishing támadások kivédése

Kiberbiztonság tekintetében sokszor a felhasználók bizonyulnak a leggyengébb láncszemnek, mellyel komoly kockázatnak tehetik ki a szervezetet. Ez különösen igaz a phishing támadásokra, mely napjaink leggyakoribb és legeredményesebb támadási formája. Számos esetben a munkavállalók biztonságtudatossági oktatása eredménytelen a legkifinomultabb phishing támadásokkal szemben, így elengedhetetlen egy támadás szimulációja is.

A Metasploit Pro segítségével lehetőség nyílik szimulált phishing támadások futtatására. A szimuláció segíthet felmérni a szervezet biztonságtudatossági stratégiájának hatékonyságát, így hozzájárulhat ahhoz, hogy kitettsége csökkenjen az adathalász támadásokkal szemben.

Metasploit Pro

“A megtakarított idő a legnyomósabb érv a Metasploit Pro mellett.”

Jim O’Gorman,
President, Offensive Security
& Co-author of “Metasploit – The Penetration Tester’s Guide”

Pin It on Pinterest