A Sophos SG sorozatú UTM eszközei gyorsabb, mint a Fortinet, a Dell SonicWALL, vagy a WatchGuard – a teszteredmények alapján

 

[three_fourth]

Év elején hálózatbiztonsági eszközök egész sorát indítottuk útjára, és már akkor mondtuk, hogy ezek sokkal gyorsabbak lesznek; például új, gyorsabb CPU-kkal büszkélkedhetnek majd, valamint villámgyors SSD meghajtókkal lesznek felszerelve. A teszteredmények pedig mindezt igazolják.

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

sophos-sg-utm-9-2-accelerated-faster-performance

[/one_fourth_last]

A Miercom, független termék-tesztelő cég a Sophos SG Series eszközeit szigorú teszteléseknek vetette alá más gyártok hasonló kategóriájú eszközeivel szemben. Néhány, a Miercom-tól származó adatpontot korábban megosztottunk, melyek valóban biztatóak voltak. A Miercom most még több eredményt tett közzé, és nem hiszem, hogy azok bárkit is kiábrándítanának.

A jelentés tartalmazza a tűzfal (FW), a tűzfal + alkalmazás felügyelet (FW + App Control) és a tűzfal + behatolás megelőző rendszeren (FW + IPS) keresztüli átviteli sebesség mérési eredményeit. A Miercom azt is megvizsgálta, hogy hány TCP kapcsolat hozható létre másodpercenként minden egyes eszközzel.

A tűzfalteszt során az SG eszközök olyan nagy sebességgel működtek, hogy még csak meg sem közelítették limitjüket, és 3 Gbps-os maximum sebességű adatforgalmat engedélyeztek.

A Miercomnak egy több portból álló extra port modult kellett installálnia, továbbá mindkét irányba engedélyeznie kellett az adatforgalmat, hogy elérje a limitet.

Sophos SG Series UTM Nexg-Generation tűzfal tesztek

E tesztek révén a Sophos kiérdemelte a Miercom Performance Verified Accreditation címet.

A Miercom ezt nyilatkozta:

A Sophos SG 230 és SG 210 teljesítményvizsgálata bizonyult a legjobbnak a más, vezető UTM termék-megoldások teljesítményvizsgálatának összehasonlítását követően.

To read the report, click on the image below to open the PDF.

sophos-sg-series-utm-miercom-performance-report

forrás: blogs.sophos.com

July 31st, 2014

Top