SOPHOS XG FIREWALL

Páratlan biztonság, egyszerűség és láthatóság

Ajánlatkérés

 

MIÉRT HATÉKONY A SOPHOS XG FIREWALL?

Újgenerációs képességekkel az APT és 0-day fenyegetések ellen: IPS, ATP, Sandboxing, Dual AV, Web –és alkalmazáskontroll, Phising elleni védelem és egy teljes képességű Webalkalmazás-tűzfal egy eszközben.

Automatikus válasz az incidensekre: a fertőzött munkaállomások önműködő felderítésével és izolálásával.

Rejtett veszélyek földerítése a hálózaton: ismeretlen alkalmazások, magas kockázatú felhasználók, fejlett fenyegetések, gyanús fájlok és egyebek detektálása.

Funkciók Modellválaszték Kiegészítők

Rejtett veszélyek fölfedése

A Sophos XG tűzfalak eddig még nem tapasztalt transzparenciát biztosítanak a hálózat és az infrastruktúra számára egy központi felületen keresztül, mely emellett fejlett management és reporting képességekkel is rendelkezik. Ennek az új, “Single Pane of Glass” megközelítésnek hála, a menedzselt infrastruktúra fölmérése sose volt könnyebb.

Ezen a felületen a következő lehetőségek érhetőek el:

Ajánlatkérés

 

 

 

 

 

FEDEZZE FEL

A SOPHOS TERMÉKÉT

 

TARTSA URALMA ALATT A HÁLÓZATOT

Synchronized App Control

A Sophos XG-vel bevezetett synchronized app control átláthatóságot és kontrollt biztosít az alkalmazások hálózati adatforgalmazása tekintetében.

Ami láthatatlan, nem lehet kontroll alatt tartani

Általában az alkalmazások forgalmának 60%-a nincs rendesen azonosítva, ráadásul a statikus alkalmazás-szignatúrák sem képesek az egyedi, esetlegesen rosszindulatú appokat rendesen fölfedni, generikus HTTP és HTTPS alapú szkenneléssel.

Még több információ

Áttörés a hálózati transzparenciában

A Synchronized App Control képes az összes, ismeretlen alkalmazás azonosítására, ezzel pedig leheteővé teszi a kéretlen appok blokkolását és az engedélyezettek priorizálását.

Priorizálás és kontroll

Az App Controll képes az egyedi business alkalmazások azonosítására és a megfelelő QoS és Traffic Shaping alkalmazására ott is, ahol a hagyományos tűzfalak már csődöt mondanak. Mindemellett képes automatikusan fölismerni a rejtőzködő (evasive) appokat is, melyek a felderítés elkerülése érdekében folyamatosan változtatják viselkedésük.

AUTOMATIZÁLT VÁLASZ A BIZTONSÁGI INCIDENSEKRE (INCIDENT RESPONSE)

A Sophos XG tűzfal az egyetlen olyan hálózatbiztonsági eszköz, mely képes önállóan földeríteni a hálózatbiztonsági problémákat és ezeket automatikusan elhárítani, elkeríteni. A “Sophos Security Heartbeat” szolgáltatás segítségével valós idejű telemetria és rendelkezésre állási adatok érhetőek el a központi tűzfalon, mind a végpontokról, mind pedig az többi tűzfalról, ezzel lehetőséget adva a központi tűzfalnak a fertőzött eszközök azonnali izolációjára.

 

Ajánlatkérés

 

 

FEDEZZE FEL

A SOPHOS TERMÉKÉT

BLOKKOLJA AZ ISMERETLEN FENYEGETÉSEKET

Deep Learning, Sandboxing, IPS és még sok más… Megállítja a hálózatot érintő fenyegetéseket.

Mélyelemzés (Deep Learning)

Az XG Firewall az iparágban a jelenlegi legfejlettebb technológiák használatával képes megállítani a hasonlóan fejlett támadási metódusokat, legyen szó akár ransomware-ről, botnetekről, férgekről, számítógépes betörésekről, vagy éppen APT-ről.

A tűzfalak között elsőként a Sophos XG integrált mélyelemző (Deep Learning) technológiával rendelkezik, mely a Sophos Sandstorm sandboxoló alkalmazáson keresztül érhető el. Kifejlesztése a SophosLabs és a DARPA együttműködésével történt, mely segítségével párját ritkító detektációs képességeket kínál, mindezt ráadásul alkalmazás-szignatúrák nélkül. Képes az eddig nem azonosított, rosszindulatú alkalmazások detektálására, ezzel eddig sosem látott szintre emelve a hálózat védelmét.

Behatolásvédelem (IPS)

Az XG-ben található IPS rendszer az elismert biztonsági szervezet, az NSS Labs tesztjén az elsők között végzett a Next-Gen tűzfalak között. Különösen kiemelkedett a mezőnyből a biztonsági hatékonyság tekintetében a rejtőzködő alkalmazások és ismeretlen kártevők földerítésében, miközben a piac egyik legjobb ár-teljesítmény arányával rendelkezik. Egy megbízható és sokat bizonyított eszköz, mely elbánik a legfrissebb támadásokkal is, mint a Wanna és a Petya.

SANDSTORM

A Sophos Sandstorm komponens egy újgenerációs sandbox technológia. Integrált gépi tanulási algoritmusai egy újabb, fejlett biztonsági héjat képeznek a hálózat körül, ezzel is harcolva a ransomware és a célzott támadások ellen. Képes integrálódni a meglévő XG tűzfallal, illetve nem igényel plusz hardware-beruházást, mivel a felhőben fut.

A legjobb védelmi megoldás napjaink payload-alapú kártevői ellen, melyek szpemekben és phishing támadásokban megbújva rontanak hálózatunkra.

Védelem a fejlett kártevők (APT) ellen

Többrétegű védelem a Botnetek és APT-k „hazatelefonálása” ellen. Az Synchronized Security képes detektálni az eddig ismeretlen kártevők kommunikációs kísérleteit és azokat még a hálózat elhagyása előtt blokkolni. Teszi mindezt a DNS, IPS, web és forgalmi filterek analizálásával, mely során Command and Control (C2) domain nem marad blokkolatlanul.

Emellett, telepített Sophos Intercept X, vagy Sophos Central Endpoints esetén képes a fertőzött gépet is automatikusan izolálni.

Még több információ

 

Átfogó, újgenerációs védelem

Az XG tűzfalcsaládban integrálva található meg az összes újgenerációs védelmi eszköz, mint a fejlett hálózatkezelés, többféle védelem, illetve az alkalmazások és a felhasználók felügyelete. Ezzel mind biztonságossá, mind pedig megfelelőségi szempontból (compliance) kifogástalanná téve a hálózatot.

MANAGEMENT

 • Tűzfal Management
 • Központi Management
 • Hálózati állapot és riasztások
 • Reporting és naplózás

Még több információ

VÉDELEM

 • Tűzfal és IPS
 • Felhő alapú Sandbox
 • Anti-Malware
 • Web Protection
 • Synchronized Security
 • Védelem a fejlett kártevők ellen (Advanced Threat Protection)
 • Üzleti alkalmazások
 • Email and Data

USER & APP CONTROL

 • Felhasználók viselkedésének analízise
 • Alkalmazáskontroll
 • Web kontroll
 • Tartalomszabályozás

NETWORKING

 • Routing és Bridging
 • Zone Segmentation
 • Traffic Shaping
 • Wireless Controller
 • Performance
 • VPN
 • RED VPN
 • Encrypted Traffic

 

EGY TŰZFAL EMBERI GONDOLATOKKAL

Hogy Önnek ne kelljen úgy gondolkodnia, mint egy tűzfalnak

A Sophos újragondolta a tűzfalszabályok menedzsmentjét, így a Sophos XG család egy vadiúj, egységesített szabálymenedzsment modellel rendelkezik, mely egy felületen teszi menedzselhetővé a felhasználói, alkalmazás és hálózati szabályokat.

Egységesített biztonsági menedzsment

A legtöbb tűzfal beállításai hosszú oldalakon keresztül sorjáznak, míg a Sophos egységesített biztonsági felületén egy helyről, egy kattintással elérhető minden releváns beállítás.

Felhasználói hozzáférések menedzsmentje

Az XG család fejlett, ipari standard hozzáférési rendszere segítségével felhasználói szinten szabályozhatóak a hálózati hozzáférések és egyéb modulok, mint a Sandboxing, alkalmazáskontroll, Security Heartbeat és az útválasztás, mindez egyetlen képernyőn.

Alkalmazás, felhasználó, hálózat szabályozása egy helyen

Az innovatív felület lehetővé teszi a hálózat komplett biztonsági aspektusának menedzselését egy képernyőről. Ezen felületen megtalálhatóak a legfontosabb felhasználó, alkalmazás, vagy éppen hálózat és NAT alapú szabályok.

Security Heartbeat Policy

A tűzfalak közül elsőként a Sophos Security Heartbeat képes arra, hogy közvetlenül összekösse a hálózati végpontokat a tűzfallal. Ennek segítségével a tűzfal előtt ülő adminisztrátor valós idejű értesítéséket kap a végpontok állapotáról, esetleges fertőzöttségéről, illetve elhelyezheti azokat egy vizsgálati szegmensbe.

 

A tűzfalszabályok használatának megfigyelése

Tökéletes eszköz a túlszaporodó tűzfalszabályok megfékezésére. Az XG tűzfalak képesek használati statisztikát küldeni a különféle tűzfalszabályokról, így könnyen ki lehet találni azt, hogy mely szabályok szükségtelenek és melyeket kell finomítani.

Sablonok gyakori alkalmazásokra

A tűzfal több sablont is kínál gyakori alkalmazások szabályzására, melyek egy kattintással aktiválhatóak. Így olyan appok, mint az MS office esetén jelentős időmennyiséget lehet spórolni.

Még több információ

 


FEJLETT MENEDZSMENT ÉS KIVÁLÓ SKÁLÁZHATÓSÁG

Az XG tűzfalak eddig sosem látott hálózati transzparenciát biztosítanak, mely segítségével precízen nyomon követhetőek mind a felhasználók, mind pedig az alkalmazások, mindez egy, központi felületről. Emellett fejlett reportolási képességeket nyújt, illetve a Sophos iView segítségével képes jelenteni a hálózatban található többi Sophos tűzfalról is.

Sophos Firewall Management központi tűzfalvezérlő

A Sophos Firewall Manager segítségével egy felületen lehet monitorozni, konfigurálni és adminisztrálni az összes tűzfalat.

Sophos iView központi jelentéskészítő platform

Központi naplógyűjtő és reportkészítő alkalmazás, mely segítségével a komplett tűzfal-infrastruktúra egy felületen kezelhető.

Fürtözés és redundancia

Active-active fürtözés és active-passive magas rendelkezésre állás biztosít skálázhatóságot és megbízhatóságot.

Testreszabható telepítési lehetőségek

Az eszközök teljes vertikuma elérhető a SOHO szinttől az Enterprise szintig, a virtuális eszközöktől a hardveres tűzfalakig.

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Ajánlatkérés