SPLUNK ENTERPRISE

 

Változtassa gépeinek adatait válaszokká

 

Miért hatékony a Splunk?

A Splunk Enterprise leegyszerűsíti a technológiai infrastruktúra, a biztonsági rendszerek és az vállalati alkalmazások által létrehozott big data kiaknázatlan értékének összegyűjtését, elemzését és a napi működésbe való beépítését – ezáltal lendületet adva az operatív teljesítménynek és az üzleti eredményeknek.

Splunk

A műveleti adatok platformja

A Splunk Enterprise felügyeli és elemzi a gépi tanulás által szolgáltatott adatokat – legyen szó bármilyen forrásról – ezzel az IT, a biztonság és az üzleti teljesítmény optimalizálását elősegítve. Az intuitív elemzési funkciókkal, a gépi tanulás és a nyílt API-k segítségével a Splunk Enterprise egy szokatlanul rugalmas platform, amely a specifikus felhasználási esetektől a vállalati szintű analitikai gerinchálózatig terjed.

Bármely forrásból származó big data és naplófájlok összegyűjtése, valamint indexelése
Erőteljes keresési, elemzési és vizualizációs képességek a felhasználók összes típusa számára
Az alkalmazások egyaránt megoldásokat biztosítanak az IT biztonság és műveletek, illetve az üzleti elemzés területén
Lehetővé teszi a saját üzemeltetésű, a felhőalapú, valamint a hibrid megoldások áttekinthetőségét
Biztosítja a bármely szervezetnek megfelelő biztonságot, rendelkezésre állást és stabilitást
Helyi telepítésű szoftverként vagy felhőszolgáltatásként egyaránt elérhető

 

Splunk

Adatok összegyűjtése és indexelése

Indexelje az adatokat formátumtól és forrástól függetlenül – naplófájlok, kattintási adatok, érzékelők, hálózati forgalom, webszerverek, egyedi alkalmazások, virtuálizációs szerverek, közösségi média és felhőszolgáltatások. A kereséseknél alkalmazott struktúrának és sémáknak köszönhetően kötöttségek nélkül lehet elemezni az adatokat.

Keresés és nyomozás

Az adatok keresése sosem volt még ilyen egyszerű és intuitív, mint a Splunk Search Processing Language (SPL) használatával. A Splunk normalizálja a változatos adatformátumokat, és 140-nél is több parancsot biztosít, így lehetővé téve egyaránt a statisztikai és a konkrét feltételek keresését a görgethető idővonalon. Az idővonalon való zoomolással felfedezhetők bizonyos trendek, kiugró értékek és minták, amelyekre rákattintva részletes kimutatásokat kaphatunk.

Splunk

Korrelálás és elemzés

A Splunk leegyszerűsíti az események és tevékenységek között fennálló kapcsolatok keresését. A kölcsönös viszonyra idő-, hely- és egyedi keresési eredmények alapján lehet szűkíteni. A Transaction parancs használatával azonosíthatók az egymáshoz kapcsolódó események tranzakciónként vagy munkafázisokként és kivizsgálhatók a sikertelen tranzakciók. Az Event Annotation funkció segítségével körülhatárolhatjuk, mely különböző adatforrásokból érkező eseményeket kívánunk feljegyezni. Engedje meg a felhasználóinak, hogy betekintést nyerjenek a Táblázatok és Pivot felületek rendkívül egyszerűen használható világába. A gépi tanulás erejét használva, automatikusan azonosíthatók az anomáliák és incidensek.

Splunk

Megjelenítés és jelentéskészítés

Vizualizálja a trendeket és karakterisztikákat az egyedi felületen és jelentésekben, amelyek bármely üzleti, működési és biztonsági igénynek megfelelnek. Tekintsen a dolgok mögé az egymásra helyezhető grafikonokkal, pásztázó és nagyító vezérlőkkel. A prediktív megjelenítések lehetővé teszik a mélypontok és a kiugrások előrejelzését, valamint a rendszer erőforrásainak tervezését és a munkamennyiség kiszámítását. Emellett a személyre szabhatja a megjelenített felületeket és riportokat, illetve megoszhatja azokat PDF-ként, vagy beágyazhatja más alkamazásokba.

Megfigyelés és riasztás

Alakítsa a kereséseit valós idejű riasztásokká, és automatikusan indítsa az értesítéseket e-mailben vagy RSS-en keresztül, majd hajtsa végre a kármentesítési feladatokat, küldjön egy SNMP-csapdát vagy generáljon egy hibajegyet. A riasztások különböző küszöbértékeken, trendalapú feltételeken és egyéb komplex kritériumokon alapulhatnak. Jusson további információkhoz a figyelmeztetés megjelenésének időpontjában, hogy gyorsabb legyen a kiváltó okok elemzése és a probléma megoldása.

Elérés bárhonnan

Az adminisztrátorok és felhasználók bármely általános böngészőn keresztül biztonságosan elérhetik a Splunk Enterprise-t. A Splunk Mobile Access lehetővé teszi a felhasználóknak a Splunk kezelőfelületének megtekintését, a beállítások módosítását és az eredmények megosztását Apple iOS vagy Android okostelefonokon keresztül. Személyre szabott riasztások és megjelenítési beállítások lehetővé teszik a menedzsereknek a

Splunk

Bármely gépi adat felhasználása

Előre definiált sémák nélkül a Splunk Universal Forwarderek és a syslog, HTTP direct API, szkriptelt bemenetek, továbbá a mobil SDK gyűjtési módszerek könnyedén indexelik az alkalmazásokból, szenzorokból, végpontokból, szerverekből, ipari rendszerekből és hálózati adatcsomagokból származó strukturálatlan adatokat. A Splunk ezen felül a gépi adatokat összefüggésbe helyezi a relációs adatbázisokban, adatközpontokban, valamint a Hadoop és NoSQL adattárolókban lévő adatokkal.

Splunk

Nagyvállalati szintű rendelkezésre állás és skálázhatóság

A több helyszínen való klaszterezés és az automatikus terheléseloszlás biztosítja a naponta keletkező több száz terabájtnyi adat mellett az optimalizált a válaszidőt, valamint a folyamatos rendelkezésre állást. A Search Head Clustering lehetővé teszi a gyakorlatilag korlátlan számú egyidejű felhasználót és keresést. A High Performance Analytics Store és más akcelerációs technológiák lehetővé teszik a big data-ról való villámgyors jelentéskészítést.

Biztonság és adminisztráció

A robusztus biztonsági rendszer biztosítja a biztonságos adatátvitelt, a szerephez kötött hozzáférés-vezérlést, az LDAP-integrációt és az egyszeri bejelentkezést, az auditálhatóságot és az adatok integritását. Minden esemény hitelesítésre kerül, legyen az webes, mobil, parancssori interfészen vagy a Splunk API-n keresztül végrehajtva.

Splunkbase alkalmazások és kiegészítők

A Splunktól, a partnerektől és a közösségtől származó alkalmazások fokozzák és kiterjesztik a Splunk platform erejét. Optimalizálja az adatgyűjtést és elemzést a kedvenc forrásaiból. Terjessze ki a felhasználók képességeit a beépített vizualizációkkal és biztonsági-, IT-menedzsment- és üzleti elemző funkciókkal. Bármire is van szüksége, ezek az alkalmazások segítenek kulcsrakész eredményeket kapni. Böngéssze a Splunkbase-t és használja ki a Splunkkal azonnal használható több száz alkalmazás és kiegészítő által nyújtott előnyöket.

Splunk

Machine Learning Toolkit

Az irányított modellezési megoldás és az élő példák lehetővé teszik egyedi machine learning modellek létrehozását a Python for Data Science Library-n.

Splunk Mobile Intelligence (MIT)

A mobilalkalmazások adatait hozzárendeli a Splunk Enterprise-hoz a mobilos események és az alkalmazások teljesítményének végponttól végpontig tartó láthatósága érdekében.

Splunk for ODBC

Iparági standard kapcsolatot biztosít a Splunk és a vizualizációs eszközök – mint például a Microsoft Excel vagy a Tableau – között.

Splunk App for Stream

Hálózati adatok elfogása, elemzése és korrelálása egyéb naplófájlokkal és machine data-val a Splunk Enterprise-on belül.

Pin It on Pinterest