PENETRÁCIÓS TESZTELÉS

Ajánlatkérés


 

MI A PENETRÁCIÓS TESZTELÉS?

A penetrációs tesztelés egy hitelesített és proaktív eljárás mely során kiértékelésre kerül az informatikai infrastruktúra, azáltal hogy biztonságosan kiaknázzuk a rendszer sérülékenységeit, mint az operációs rendszerek, szolgáltatás és alkalmazás hibák, nem megfelelő konfigurálás és kockázatos végfelhasználói viselkedés. Ezek a vizsgálatok a védelmi mechanizmusok hatásfokát és a felhasználók szabályzati megfelelőségét hivatottak hitelesíteni.

A teszteket manuálisan vagy automatizált technológiákkal hajtjuk végre a szervereken, végpontokon, webes alkalmazásokon és weboldalakon, vezeték nélküli hálózatokon, hálózati és mobil eszközökön vagy egyéb potenciálisan kitett pontokon.

A vizsgálatok során kimutatható, sikeresen exploitálható biztonsági sérülékenységeket tartalmazó információkat átadjuk az IT vezetőnek vagy rendszergazdának és lehetőségeket ajánlunk ezek betömésére, javítására. Amikor a szükséges javítások, foltozások el lettek végezve, megismételjük a vizsgálatot.


FEDEZZE FEL

PENETRÁCIÓS TESZTELÉS SZOLGÁLTATÁSUNKAT


MIÉRT ÉRDEMES PENETRÁCIÓS TESZTET VÉGEZNI?

A biztonsági visszaélések és a kapcsolódó szolgáltatatás és alkalmazás leállások, teljesítményvesztések okozhatnak közvetlen anyagi kárt, vagy a „brand”-en eshet folt, ami az ügyfelek elpártolását okozhatja, vagy a felügyeleti szervek is kiszabhatnak pénzbírságot. Ezek elkerülése érdekében a vállalatok számos védelmi szinten próbálják megelőzni ezeket az eseteket, mint a felhasználók hozzáférés felügyelete, titkosítás, IPS/IDS és a tűzfalak. Az új technológiák folyamatos adoptálásával, a biztonság teljességére való törekvésekkel lehet azonosítani és elhárítani a biztonsági incidenseket. Új sérülékenységek azonban minden nap keletkeznek és a penetrációs teszteléssel ki lehet szűrni, mik azok, amik valójában kihasználhatóak.


A penetrációs tesztelés felbecsüli vállalat védelmi lehetőségeit a hálózat, alkalmazások, végpontok és felhasználók vonatkozásában a külső és belső próbálkozásokkal szemben. A teszt eredmények hitelesítik a feltételezett kockázatokat a specifikus biztonsági sérülékenységek vagy a hibás műveletek alapján lehetőséget biztosítva ezzel az IT menedzsment és a biztonsági specialisták számára, hogy felállítsák az fontossági sorrendet.


Kérjen személyes konzultációt, vagy egyedi árajánlatot!

TOVÁBB


Sérülékenység vizsgáló termékeinkről itt talál bővebb információt!


To Top