WAR GAME

szolgáltatások

Ajánlatkérés


Az internet alapú kommunikáció és adatküldés egyre nagyobb térnyerésével párhuzamosan a kiber fenyegetettségek száma és szofisztikáltsága is egyre növekvő tendenciát mutat. A legtöbb szervezet tisztában van azzal, hogy egy-egy kiber incidens mekkora károkat okozhat a vállalatnak és ezzel az ügyfeleknek és a befektetőknek egyaránt, de azt is el kell fogadni, hogy a magas szintű biztonság kialakítása nem véd meg minden incidenstől. Az, hogy ezek a támadások hogyan hathatnak a szervezet reputációjára és piaci pozíciójára nagyban függ attól, hogy a vállalat mennyire felkészült arra, hogy a bekövetkezett incidenst elemezze, kezelje és határozottan reagáljon rá.

(Cyber) War Game szolgáltatásunk éppen erre nyújt megoldást: segít felkészíteni a vállalatokat a kiber incidensek megfelelő és hatékony menedzselésére.


MI A CYBER WAR GAME?

A legtöbb vállalatnál napi szinten történnek biztonsági indidensek és ezeket rutinosan kezelik a biztonsági szakemberek. Azonban vannak olyan esetek, amelyek jelentős üzleti krízishez vezethetnek. Sok esetben egy jól dokumentált intézkedési terv sem elég ahhoz, hogy a vállalat megfelelően fel legyen készülve. Ennek oka, hogy nap mint nap, újabb és újabb fenyegetettségek jelennek meg, amelyekre lehetetlen előre felállított forgatókönyveket készíteni.

A War Game szimulációkat már évtizedek óta alkalmazza a katonaság és a hírszerzés, amely során felkészítik a csapatokat arra, hogy milyen eseményekkel kell majd szembenézniük a bevetés során. Ezt a stratégiát eredményesen adoptálta a vállalati szektor is, így mára a War Game kezd elengedhetetlen elemévé válni a vállalatok védelmi arzenáljának.


FEDEZZE FEL

WAR GAME SZOLGÁLTATÁSUNKAT


HOGYAN ZAJLIK?

Ahhoz, hogy egy Cyber War Game eredményes legyen, mindenképpen fontos, hogy az adott vállalatra legyen szabva. Ideális esetben egy, vagy több konkrét fenyegetettségből érdemes kiindulni, és többnyire valós ‘játékosokat’ (támadók, riválisok, Incident Response Team, állami szervek, média, stb.) bevonni.

A tesztelő csapatnak minden esetben szüksége van arra, hogy egy mélyebb elemzést készítsen a vállalat üzleti modelljéről, a vállalati hierarchiáról, a már meglévő play book-okról és a potenciális biztonsági gyengeségekről – annak érdekében, hogy megfelelő és realisztikus forgatókönyvet hozhasson létre.


A WAR GAME HÁROM FÁZISA

  1. A workshopok során meghatározásra kerülnek az alapelvek, a konkrét koncepciók és a vizsgálat pontos célja. Ebben a fázisban történik a vállalat meglévő képességeinek, eszközeinek azonosítása: digital forensic képességek, Incident Response Team, SIEM (Security Information and Event Management) rendszerek, krízis menedzsment képességek, stb. és a hozzájuk társított – a ‘játékban’ betöltött – szerep meghatározása.
  2.  A következő fázisban megkezdődik maga a War Game a támadó csapatokkal egy mediátor koordinálásával, a korábban megszerzett információk és az első fázisban elvégzett vizsgálatok alapján elkészített forgatókönyv szerint. A ‘játék’ fél naptól akár egészen néhány napig is eltarthat – a vállalat körülményeitől függően.
  3. Az utolsó fázisban a vállalat ‘játék’ alatti teljesítményének monitorozása és elemzése alapján egy teljesítményértékelésre kerül sor, részletesen kitérve a rendszerek, protokollok, forgatókönyvek, alkalmazottak hatékonyságára és a jövőbeni fejlődést szolgáló javaslatokra.

Kérjen személyes konzultációt, vagy egyedi árajánlatunkat!

TOVÁBB


Sérülékenység vizsgáló termékeinkről itt talál bővebb információt!


To Top