A pandémiás helyzet súlyos terhet tett az IT üzemeltetők és a biztonsági szakemberek vállára. A Black Cell Magyarország Kft. ezen az oldalon gyűjtötte össze azokat a szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyekkel segíteni tudunk a túlterhelt szakembereknek, és amelyekkel megerősíthető vagy fenntartható a tömeges távmunka bevezetése miatt esetlegesen meggyengült biztonsági infrastruktúra és biztonsági felügyelet.

Távmunka

Kockázatmenedzsment és megfelelés

A távmunka során a Crown Jewels Analysis módszertanon alapuló üzleti hatáselemzés és kockázatelemzés segítségével támogatjuk a szervezetek információbiztonsági felelőseit (IBF), adatvédelmi tisztviselőit (DPO) és információbiztonsági vezetőit (CIO/CISO) a távmunkavégzés információbiztonsági és adatvédelmi szempontokból egyaránt megfelelő tervezésében, kialakításában és menedzsmentjében.

Távmunka

Ipari rendszerek biztonságos távelérése, ipari VPN

A távolról dolgozó karbantartó, operátor vagy a külsős (akár külföldi) támogató mérnök részére folyamatosan biztosítani kell a távoli elérés és beavatkozás, vagy éppen a monitoring lehetőségét. Az utazási tilalmak miatt most különösen fontos, hogy biztonságos és megbízható kapcsolaton keresztül érjék el távolról az ipari rendszereket. A Black Cell által forgalmazott EWON eszközök kifejezetten az ipar számára készültek, beüzemelésük nem igényel IT biztonsági mérnököt, a legtöbb esetben maguk az OT szakemberek helyezik üzembe. A megoldás előnye, hogy a vállalati vagy ipari hálózatok védelmét nem kell meggyengíteni, a tűzfalakon a legtöbb esetben nem szükséges változtatni.

Távmunka

Távmunka környezetek sérülékenységvizsgálata

A távmunka környezet sérülékenységvizsgálatának célja, hogy a távoli elérések interneten keresztüli kitettségének vizsgálata mellett az elérések jogosultsági szintjét, illetve a hálózat sérülékenységeit felmérje és azokra remediációs javaslatokat adjon. A szolgáltatási csomag tehát a távoli munkavégzés kialakításának biztonsági vizsgálatával indul, majd arra épülve elvégez egy mélyebb szintű sérülékenységvizsgálatot.

Távmunka

Phishing szimuláció

A phishing szimuláció olyan vizsgálatot takar, mely során a szervezet munkavállalóinak a leggyakoribb adathalász támadásokkal szembeni felkészültségét teszteljük. A szimuláció során a szervezet munkavállalóinak biztonságtudatossági érettségét mérjük azáltal, hogy célzott adathalász támadást indítunk. Ezáltal meghatározó visszajelzést kapunk, hogy a munkavállalók eleget tesznek-e ebben a helyzetben a szervezet információbiztonsági előírásainak.

Távmunka

Home Office és távmunka monitoring Splunk Enterprise és IBM QRadar SIEM-el

A szolgáltatás elsősorban a távmunkát végző felhasználókra koncentrál és olyan szervezetek számára tesszük elérhetővé, akik rendelkeznek már integrált és beállított IBM QRadar vagy Splunk Enterprise naplóelemző rendszerrel. Amennyiben a végpontok felügyeletére nincsen dedikált megoldás, például EDR, DLP, MDM, úgy naplógyűjtés alapon hatékony felügyeleti módszereket tudunk kialakítani, vagy ha van dedikált megoldás a végpontok felügyeletére, akkor annak kiegészítéseként speciális, a távmunkavégzéssel összefüggő tevékenységek monitorozását lehetővé tevő automatikus, korrelációs szabályokkal működő, dashboardon vizualizált elemző és riasztó funkciókat tudunk bevezetni.

Távmunka

Távoli munkavégzéshez használt saját és vállalati eszközök védelme

Az otthoni munkaállomások és eszközök védelme kiemelt fontosságú ebben az időszakban. A Sophos Central megoldás bárhonnan elérhető, felhőalapú menedzsmentet és gyors implementációt biztosít ügyfeleink részére. Az eszközök vállalati vírusvédelem alá történő bevonása néhány egyszerű lépésen keresztül megvalósítható. Nehéz megjósolni, hogy a hatályos korlátozó intézkedések meddig tartanak, ezért a Black Cell elkötelezettségmentesen, felhasználóalapú, havidíjas konstrukcióban ajánlja végpontvédelmi szolgáltatását.

Távmunka

VPN-as-a-Service, havidíjas, vállalati VPN szolgáltatás

A munkavállalók egyre nagyobb része használ virtuális magánhálózatokat (VPN), amelyek biztonságos módon teszik lehetővé teszik a vállalati infrastruktúra elérését, valamint a napi munkavégzés során a partnerekkel és kollégákkal való kapcsolattartást. A Black Cell olyan megoldást kínál ügyfelei részére, amely nem terheli az alkalmazott hálózatbiztonsági eszközök működését, ezáltal nem okoz fennakadást a működésben. A virtualizált környezetben telepített termék nem igényel hardverbeszerzést és a végpontvédelemhez hasonlóan gyorsan és egyszerűen implementálható.

Távmunka

Segédlet a pandémiás helyzet kezelésére

Összeállítottunk egy olyan segédanyagot, amely a pandémiás tervezéssel és az üzletmenet-folytonossággal kapcsolatban nyújt segítséget meglévő és leendő ügyfeleinknek. A hatvanoldalas segédlet az alábbi témaköröket dolgozza fel:

  • A pandémiás tervezés
  • Szükséges egyáltalán pandémiás terv?
  • Felkészülés, reagálás, helyreállás
  • Alapvető szempontok a kialakításhoz
  • Kríziskommunikáció szerepe és jelentősége
  • Kríziskommunikációs alapelvek
  • Üzletmenet-folytonosság
  • Miért van szükség az üzletmenet-folytonosság tervezésére?
  • Üzletmenet-folytonossági ajánlások és szabványok
  • Az ISO/IEC 27001:2013 kapcsolódó kontrollpontjai

Pin It on Pinterest