Távmunka

A pandémiás helyzet súlyos terhet tett az IT üzemeltetők és a biztonsági szakemberek vállára. A Black Cell Magyarország Kft. ezen az oldalon gyűjtötte össze azokat a szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyekkel segíteni tudunk a túlterhelt szakembereknek, és amelyekkel megerősíthető vagy fenntartható a tömeges távmunka bevezetése miatt esetlegesen meggyengült biztonsági infrastruktúra és biztonsági felügyelet.

crown-jewel-analysis

Kockázatmenedzsment és megfelelés

 

A távmunka során a Crown Jewels Analysis módszertanon alapuló üzleti hatáselemzés és kockázatelemzés segítségével támogatjuk a szervezetek információbiztonsági felelőseit (IBF), adatvédelmi tisztviselőit (DPO) és információbiztonsági vezetőit (CIO/CISO) a távmunkavégzés információbiztonsági és adatvédelmi szempontokból egyaránt megfelelő tervezésében, kialakításában és menedzsmentjében.

Ewon

Ipari rendszerek biztonságos távelérése, ipari VPN

 

A távolról dolgozó karbantartó, operátor vagy a külsős (akár külföldi) támogató mérnök részére folyamatosan biztosítani kell a távoli elérés és beavatkozás, vagy éppen a monitoring lehetőségét. Az utazási tilalmak miatt most különösen fontos, hogy biztonságos és megbízható kapcsolaton keresztül érjék el távolról az ipari rendszereket. A Black Cell által forgalmazott EWON eszközök kifejezetten az ipar számára készültek, beüzemelésük nem igényel IT biztonsági mérnököt, a legtöbb esetben maguk az OT szakemberek helyezik üzembe. A megoldás előnye, hogy a vállalati vagy ipari hálózatok védelmét nem kell meggyengíteni, a tűzfalakon a legtöbb esetben nem szükséges változtatni.

pandemia-teamviewer

TeamViewer távelérés, távmunka

 

A TeamViewer Premium es Corporate csomagjai lehetővé teszik, hogy az üzemeltetők és rendszergazdák biztonságosan elérhessék a felügyelt számítógépeket és szervereket. A TeamViewer Tensor megoldás pedig nagyvállalati szintű biztonságos távmunkát tesz lehetővé VPN kapcsolatok nélkül, akár többszáz felhasználó részére biztosítva a távoli számítógépek elérését és a tűzfal/UTM vagy a VPN szerver tehermentesítését.

A Black Cell a TeamViewer kiemelt, minősített partnereként jóval kedvezőbb árakon képes biztosítani a szükséges TeamViewer licenszeket, valamint tanácsadás, bevezetés, integrációs és műszaki támogatást nyújthat a TeamViewert használó ügyfelei részére.

Távmunka környezetek sérülékenység-vizsgálata

 

A távmunka környezet sérülékenység-vizsgálatának célja, hogy a távoli elérések Interneten keresztüli kitettségének vizsgálata mellett az elérések jogosultsági szintjét, illetve a hálózat sérülékenységeit felmérje és azokra remediációs javaslatokat adjon. A szolgáltatási csomag tehát a távoli munkavégzés kialakításának biztonsági vizsgálatával indul, majd arra épülve elvégez egy mélyebb szintű sérülékenység-vizsgálatot.

Phishing Scam Email Identity Alert 3d Rendering Shows Malicious Theft Of Id And Bank Details By Information Phish

Phishing szimuláció

 

A phishing szimuláció olyan vizsgálatot takar, mely során a szervezet munkavállalóit a leggyakoribb kibertámadással szemben teszteljük le. A szimuláció során a szervezet munkavállalóinak biztonságtudatossági érettségét mérjük azáltal, hogy célzott adathalász támadást indítunk. Ezáltal meghatározó visszajelzést kapunk, hogy a munkavállalók eleget tesznek-e ebben a helyzetben a szervezet információbiztonsági előírásainak.

qradar-splunk-soc

Home Office és távmunka monitoring SPLUNK és QRADAR eszközökkel

 

A szolgáltatás elsősorban a távmunkát végző felhasználókra koncentrál és olyan szervezetek számára tesszük elérhetővé, akik rendelkeznek már integrált és beállított IBM QRadar vagy Splunk Enterprise naplóelemző rendszerrel. Amennyiben a végpontok felügyeletére nincsen dedikált megoldás, például EDR, DLP, MDM, úgy naplógyűjtés-alapon hatékony felügyeleti módszereket tudunk kialakítani, vagy ha van dedikált megoldást a végpontok felügyeletére, akkor annak kiegészítéseként speciális, a távmunka tevékenységek monitorozását lehetővé tevő automatikus, korrelációs szabályokkal működő, dashboard-vizualizált elemző és riasztó funkciókat tudunk bevezetni.

sophos-endpoint-protection

Távoli munkavégzéshez használt saját- és vállalati eszközök védelme

 

Az otthoni munkaállomások és eszközök védelme kiemelt fontosságú ebben az időszakban. A Sophos Central megoldás bárhonnan elérhető, felhőalapú menedzsmentet és gyors implementációt biztosít a vállalatok részére. Az eszközök vállalati vírusvédelem alá történő bevonása néhány egyszerű lépésen keresztül megvalósítható. Nehéz megjósolni, hogy a hatályos korlátozó intézkedések meddig tartanak, ezért a Black Cell elkötelezettségmentesen, felhasználóalapú, havidíjas konstrukcióban ajánlja végpontvédelmi szolgáltatását. Ha helyreáll a normál működés, a szolgáltatás egyszerűen lemondható és kivezethető.

sophos vpn as a service

VPN-as-a-Service, havidíjas, vállalati VPN szolgáltatás

 

A munkavállalók egyre nagyobb része használ virtuális magánhálózatokat [VPN], amelyek biztonságos módon teszik lehetővé teszik a vállalati infrastruktúra elérését, valamint a napi munkavégzés során a partnerekkel/kollégákkal való kapcsolattartást. A Black Cell olyan megoldást kínál Ügyfelei részére, amely nem terheli az alkalmazott hálózatbiztonsági eszközök működését, ezáltal nem okoz fennakadást az operációban. A virtualizált környezetben telepített termék nem igényel hardverbeszerzést és a végpontvédelemhez hasonlóan gyorsan és egyszerűen implementálható. Ha helyreáll a normál működés, a szolgáltatás egyszerűen lemondható és kivezethető.

Pandemias_Segedlet

Segédlet a pandémiás helyzet kezelésére

 

Összeállítottunk egy olyan segédanyagot, amely a pandémiás tervezéssel és az üzletmenet-folytonossággal kapcsolatban nyújt segítséget a vállalatoknak és szervezeteknek. A hatvan oldalas segédlet az alábbi témaköröket dolgozza fel:

  • A pandémiás tervezés
  • Szükséges egyáltalán pandémiás terv?
  • Felkészülés, reagálás, helyreállás
  • Alapvető szempontok a kialakításhoz
  • Kríziskommunikáció szerepe és jelentősége
  • Kríziskommunikációs alapelvek
  • Üzletmenet-folytonosság
  • Miért van szükség az üzletmenet-folytonosság tervezésére?
  • Üzletmenet-folytonossági ajánlások és szabványok
  • Az ISO/IEC 27001:2013 kapcsolódó kontrollpontjai
Top