TeamViewer

TeamViewer és a Black Cell

A TeamViewer a világ legnépszerűbb távoli hozzáférést és elérést biztosító eszközének számít, több mint 2 milliárd eszközön fut valamely TeamViewer megoldás. A TeamViewer sikere abban rejlik, hogy platformfüggetlen, így mobileszközökön, Windows, Linux vagy MacOS eszközökön is működik, csomagoktól függően magas szintű biztonságot garantál, valamint folyamatosan lehetővé teszi a különféle eszközok távoli elérését és a távmunkát.

certified-partner-logo
blackcell-teamviewer

Miért a Black Cell-től szerezze be a TeamViewer megoldásokat?

A Black Cell a gyártó minősített és kiemelt partnereként az online áraknál kedvezőbb árakon értékesíti a TeamViewer megoldásokat.

Sok intézmény vállalati bankkártya hiányában nem tud online vásárolni, a Black Cell a megszokott értékesítési csatornában a klasszikus megrendelés-szállítás modellben értékesíti a TeamViewer megoldásokat.

Az értékesítés mellett a Black Cell értéknövelt szolgáltatásokkal támogatja a TeamViewer-t igénybe vevő ügyfeleit. Nemcsak jobb áron szállítjuk a szükséges licenszeket, hanem képzett mérnökcsapatunk segítséget nyújt a termék bevezetése és integrációja során, valamint folyamatos műszaki támogatást biztosítunk ügyfeleink részére.

Tanácsadóink segítenek kidolgozni a távmunka és távelérés szabályozási környezetét, hogy a jogszabályoknak történő megfelelés biztosítható legyen. Munkáltatói szabályzatot szükséges alkotni a távmunkavégzés munkajogi, valamint adatvédelmi követelményeiről, összhangban a Munka Törvénykönyvével, valamint az Általános Adatvédelmi Rendelettel. Kiemelten fontos a távmunkavégzés információbiztonsági, minőségbiztosítási követelményeinek meglévő szabályozásokkal való összehangolása olyan szervezeteknél, ahol (tanúsított) információbiztonsági irányítási rendszer (ISO/IEC 27001:2013) vagy minőségirányítási rendszer (BS EN ISO 9001:2015) működik.

premium-corporate-tensor

A TeamViewer bemutatása

Igényekre szabva – Premium, Corporate, Tensor

A TeamViewer Premium és Corporate csomagjai lehetővé teszik, hogy az üzemeltetők és rendszergazdák biztonságosan elérhessék a felügyelt számítógépeket és szervereket.

A Premium és a Corporate csomag közötti legfontosabb különbség, hogy míg a Premium csomag egyszerre csak egy, egyidejű távoli munkamenetet engedélyez a TeamViewer-t futtató eszközökre, addig a Corporate csomaggal már három üzemeltető is képes egy időben, egyszerre elérni a távoli számítógépeket vagy szervereket. A Premium es a Corporate csomagokhoz rendelhető további egyidejű kapcsolatokat engedélyező, kiegészítő licensz.

A biztonsági- és menedzsmentfunkciók között is jelentős különbségek tapasztalhatók.

A Premium csomag jellemzően kisvállalati igényeket elégít ki, ezért például a jelentéstételi (riporting) funkció is limitált, azonban a Corporate csomagban sokkal részletesebb riporting is lehetőségre áll, például nyomon követhető, hogy mely felhasználó melyik távoli eszközre, honnan és mikor jelentkezett be.

A nagyvállalati igényekre tervezett TeamViewer Tensor már szabályozni is tudja, hogy mely felhasználók milyen távoli eszközöket érhetnek el, a munkamenetről videórögzítés (session recording) is készül, így átláthatóvá és auditálhatóvá válik, hogy pontosan ki és mit csinált a távoli munkamenet során.

A Premium csomag használata esetén a számítógépekre manuálisan kell kitelepíteni a TeamViewer alkalmazását, míg a Corporate és a Tensor esetén rendelkezésre áll a tömeges kitelepítés lehetősége.

teamviewer-pilot

Kiterjesztett valóság alapú segítségnyújtás

A TeamViewer Pilot olyan távoli segítségnyújtást tesz lehetővé, amely a kiterjesztett valóságon (Augmented Reality, AR) alapul.

A távoli felhasználó mobileszközére csatlakozva a támogató mérnök a mobileszköz kameráján keresztül látja a problémát, a valós időben streamelt kameraképen jelölőket, iránymutatásokat helyezhet el – azaz pl. rajzolhat az élőképre – amely rajzok a felhasználó kijelzőjén is megjelennek, és ezek segítségével instruálhatja és navigálhatja a felhasználót.

A Pilot nem csak a képet, hanem a hangot is továbbítja, azaz az üzemeltető nem csak látja, amit a felhasználó lát, hanem az IP-alapú hangtovábbításnak (Voice over IP) köszönhetően költséghatékonyan kommunikálhat is a felhasználóval.

teamviewer-remotecontrol

Távoli asztal használat, távmunka

A Premium és a Corporate csomagok elsősorban az üzemeltetők számára jelent hatékony és egyszerű távelérés megoldást, azonban a TeamViewer Tensor a nagyvállalatok felhasználói részére biztosítja a munkaállomások távoli elérését és a biztonságos távmunkát.

A Tensor segítségével akár több száz felhasználó is csatlakozhat saját munkaállomására anélkül, hogy VPN kapcsolatot kellene kiépíteni, illetve meg kellene gyengíteni a vállalat tűzfalas védelmét. A Tensor nemcsak a tűzfal vagy a VPN koncentrátor terhelését szünteti meg, de lehetővé teszi, hogy a felhasználók távoli munkamenetéről videórögzítés készüljön, amely teljesen átláthatóvá és ellenőrizhetővé teszi a távmunkát.

A Tensor képes Single Sign On (SSO) bejelentkezések megvalósítására, azaz nem szükséges a felhasználókat a TeamViewer menedzsment felületén kezelni, integrálható az Active Directory Federation Service (AD FS), Azure, Okta, vagy bármely más, SAML-képes hitelesítésszolgáltatóval.

teamviewer-iot

IoT távoli vezérlés és távmenedzsment

A TeamViewer IoT felhőalapú menedzsment platform, amelyen keresztül egyszerűen kezelhetők a különféle IoT szenzorok. A megoldás előnye, hogy eseményvezérelt beavatkozásokat is lehetővé tesz, azaz nemcsak a szenzorok távoli elérése biztosított, hanem képes adatokat gyűjteni a szenzorokról, és a begyűjtött adatok alapján riasztások is létrehozhatók.

A TeamViewer IoT lehetővé teszi, hogy API interfészen keresztül egyéb saját alkalmazások is hozzáférhessenek a szenzorokról begyűjtött adatokhoz anélkül, hogy a külső alkalmazásoknak hozzáférést kellene engedélyezni a szenzorokhoz.

Olyan szenzorokhoz, amelyekhez nem tartozik grafikus interfész, lehetőség van távolról elérhető UI felületeket készíteni, amelyek segítségével még hatékonyabbá válik az eszközök menedzsmentje.

teamviewer-remotemgmt

Platformfüggetlen eszközmenedzsment és monitoring

A TeamViewer nemcsak a távoli eléréseket teszi lehetővé, hanem kiegészítő licensz segítségével a munkaállomások és a szerverek folyamatosan monitorozhatók és felügyelhetők.

A TeamViewer Remote Management felhőalapú felügyeletet biztosít a bevont eszközök felett. Folyamatosan ellenőrizhetők a legfontosabb működési paraméterek, mint például a CPU és memóriahasználat, lemezállapotok és kapacitások, szolgáltatások futása, tűzfal és vírusvédelem állapota, eseménynaplók, Windows frissítések állapota, stb.

További kiegészítő licensszel akár a végpontvédelem is kiváltható, a TeamViewer Endpoint Protection tartalmazza a Bitdefender vírusvédelmi motort, amely segítségével így integrált és felhőalapú menedzselt vírusvédelem és végponti biztonság (például USB security) valósítható meg.

A TeamViewer Remote Monitoring platformfüggetlen, működik Windows, Linux és MacOS eszközökön, illetve lehetővé teszi különféle hálózati eszközök (például switchek, routerek) bevonását is a távfelügyeletbe.

Biztonság

 

A TeamViewer szolgáltatása és adatközpontja rendelkezik ISO 27001, HIPAA, HITECH, SOC2 tanúsítványokkal, amelyek folyamatosan ellenőrzésre és megújításra kerülnek. A TeamViewer Secure Remote Protocol-t (SRP) használ a hitelesítés során, a kommunikáció emellett 2048 bites RSA kulccsal és AES256 titkosítással védett. A rendszer támogatja és javasolja a jelszavas védelem megerősítésére a többfaktoros hitelesítést, amellyel az Account Takeover és a Credential Leak jellegű támadások kockázata is számottevően csökkenthető.

 

Top