Tenable.io és Tenable.sc

Azonosítsa, vizsgálja és rangsorolja a szervezet sérülékenységeit hatékonyan, a Tenable termékeivel

A Tenable.sc (korábban SecurityCenter) és Tenable.io segítségével valós idejű, a szervezet átfogó képet kaphat hálózatáról és rendszerei biztonsági szintjéről. A Tenable.sc és a Tenable.io a vezető Nessus alkalmazás technológiájára épülve képes detektálni az ismeretlen eszközöket és azok sérülékenységeit, illetve figyelemmel kísérni az infrastruktúra változásait. A Tenable termékei képesek a hálózat aktív és passzív monitorozására, jelszavak és konfigurációs beállítások vizsgálatára is, így valós képet kaphat az infrastruktúra biztonsági szintjéről, ezáltal gyorsabban megtalálhatja és javíthatja a rendszer sérülékeny pontjait.

Tenable

Folyamatos monitoring

A deep packet inspection segítségével folyamatosan detektálja és nyomon követi a felhasználókat, alkalmazásokat, felhőinfrastruktúrát, kapcsolatokat és sebezhetőségeket a hálózathoz kapcsolódó eszközök átláthatósága érdekében. Testreszabható riasztások állíthatók be az adminisztrátorok részére, melyek a hálózati anomáliákról és a magas prioritású biztonsági eseményekről értesítenek, így felgyorsítható az események kezelése és a sérülékenységek javítása.

Tenable

Egyedi riportok és dashboardok

A Tenable.sc és a Tenable.io több, mint 350 beépített, nagymértékben testreszabható dashboardot és riportot kínál a kockázatok jobb megértése érdekében. A VPR (Vulnerability Priority Rating) eszköz CTI feedeket és gépi tanulást kombinálva állapítja meg az egyes hibák kihasználásának valószínűségét. Ezek használatával azonosíthatók és fontossági sorrendbe állíthatók a szervezetet leginkább érintő biztonsági rések, így a biztonsági szakemberek összpontosítani tudnak a legkritikusabb pontokra.

Tenable

Integrálhatóság

Bizonyos szervezeteknek számos szabványnak és szabályozásnak kell eleget tenniük (pl. CERT, DISASTIG, DHS CDM, FISMA, PCI DSS, HIPAA/HITECH). A Tenable termékei hatékonyan integrálhatók a compliance vizsgálatokba, ezáltal számos standard szerinti megfelelőség követhető nyomon a beépített compliance modul segítségével.

Ezen termékek emellett integrálhatók az MDM folyamatokba is, a Nessus Agent telepíthető mobileszközökre, a hálózathoz ritkán kapcsolódó vagy távoli elérésű eszközökre is. A Tenable API használatával pedig lehetőség nyílik egyedi integrációs megoldások fejlesztésére is.

Tenable

Tenable.io és Tenable.sc

A Tenable.sc egy on-premise termék, mellyel a szervezet saját hálózatán alakítható ki a sérülékenységek monitorozása. Ezzel ellentétben a Tenable.io egy felhő alapú megoldás, mely bármikor, bárhonnan elérhető a felhasználók számára. A Tenable.io ezen felül lehetővé teszi a legnépszerűbb felhő alapú környezetek (AWS, Azure, GCP) vizsgálatát is a Tenable.io Connector segítségével.

Pin It on Pinterest