Teramind UAM user activity monitoring

A legtöbb szervezetnek olyan kiberbiztonsági rendszerei vannak, amelyek magukba foglalják a vírusvédelmet, a tűzfalat és a behatolásészlelést az infrastruktúra és az informatikai eszközök védelme érdekében. Ezek általában jól funkcionálnak a külső fenyegetésekkel szemben, egy biztonsági rést azonban mégis hagynak: a munkavállalókat.

Teramind UAM user activity monitoring

Legyen szó egy vállalat szellemi tulajdonáról, pénzügyi nyilvántartásáról, ügyfeleinek adatairól, PII-ról, PHI-ről vagy egyéb érzékeny adatról, csak egy felhasználó kell, aki meggondolatlan magatartásával veszélyezteti ezeknek a biztonságát és kockázatnak teszi ki a szervezetet, mint ahogy az elmúlt évek adatszivárgásai is megmutatták.

A User Activity Monitoring (UAM) segít kitölteni a hiányosságokat olyan funkciók segítségével, mint az Employee Monitoring, Privileged User Monitoring, Third-Party Monitoring, User and Entity Behavior Analytics (UEBA). Ezen funkciók kulcsfontosságúak a belső fenyegetések kezelésében.

A felhasználók monitorozása az összes felhasználói tevékenység és viselkedés nyomon követésének folyamata. A munkavállalói megfigyelő megoldással a vállalkozások számára rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, melyekkel figyelemmel kísérhetik érzékeny adataikat, alkalmazottaikat és adataikhoz hozzáférő partnereiket annak érdekében, hogy azonosítsák és megakadályozzák a vállalati adatokkal és erőforrásokkal való visszaélést.

A Teramind UAM egyesíti a felhasználói tevékenységek felügyeletét, a viselkedéselemzést és a termelékenységükkel kapcsolatos eszközöket egy felületen.

A Teramind UEBA eszköze sokkal többet nyújt az alapvető figyelési és nyomon követési funkcióknál. Intelligens viselkedéselemzést kínál, ami gyakorlati betekintést nyújt az alkalmazottak által generált fenyegetésekbe és az erre adott automatikus reakciókra. Figyelemmel kísérheti az alkalmazottakat, harmadik feleket, megbízottakat és speciális felhasználókat. Szabályok és házirendek segítségével a Teramind UAM bizonyítékként rögzíti a jogsértési eseményeket, és intézkedik a riasztás érdekében.

Teramind UAM user activity monitoring
A Teramind UAM képes a munkavállalók produktivitását is mérni. Ezen felül kockázatelemzést végez, megelőzhet adatszivárgást, és nyomon követheti az alkalmazottak és harmadik felek szervezeten belüli adat -és erőforráselérését. Adatsértés vagy biztonsági esemény bekövetkeztekor, a Teramind átfogó nyomozati adatokkal és munkamenet-feljegyzésekkel szolgál, amikkel könnyen azonosítható hogy melyik alkalmazott, vagy felhasználó sértette meg a rá vonatkozó szabályzatot.

A Teramind hatékony felhasználói és viselkedés-elemzési képességekkel rendelkezik.

A Teramind UAM rendelkezik user and entity behavior analytics (UEBA) funkcióval, ami észlel és riaszt a szervezetet különböző rendellenes viselkedésekre és lehetséges veszélyekre akár rosszindulatú, figyelmetlen vagy hanyag alkalmazottak, felhasználók vagy harmadik felek miatt.

A Teramind automatikusan létrehoz egy viselkedési mintát (baseline), monitorozva a felhasználó

  • tevékenységét (azaz, hogy hányszor nyit meg egy fájlt),
  • adatmintázatokat (fájltípus, forrás, kategória stb.),
  • felhasználói entitásokat (alkalmazás, hozzáférési szint, domain stb.)
  • és egyéb attribútumokat (azaz a napszak, az ütemezés, kijelölt projekt).

Bármely rendellenesség vagy a baseline mintától való eltérés észlelése után valós időben képes üzeneteket és figyelmeztetéseket küldeni.

A Teramind Intelligent Policy & Rules Engine funkciója képes hasznosítani ezt az UEBA képességet, hogy proaktívan megakadályozza a belső fenyegetéseket, és a szervezet számára teljes képet nyújtson a felhasználók aktivitásáról, egy megoldásban.

Totális transzparencia és kontroll a szervezet adatvagyona fölött

A Teramind vizuálisan rögzíti az összes tevékenységet, amelyet egy alkalmazott végez. Ezen rögzítés kiterjedhet például a következőkre:

  • képernyő
  • alkalmazások
  • webhelyek
  • fájlok
  • e-mailek

Minden objektum konfigurálható, így mérlegelni szükséges, hogy mit érdemes monitorozni és mérni, és ki férhet hozzá ezen adatok nyilvántartásához. Szabályozhatja, hogy mely alkalmazottakat vagy gyártókat ellenőrzi, mit szeretne figyelni, mikor és milyen hosszú ideig. Ez lehetővé teszi az azonnali megtekintést, tiszteletben tartva a munkavállalókra vonatkozó adatvédelmi követelményeket.

Észlelje a belső fenyegetéseket és a sebezhetőségeket

Először határozza meg, hogy milyen viselkedésformák jelentenek magas kockázatot (pl.: fájlok másolása külső meghajtókra, felhő használata a vállalati fájlok megosztására, fájlok és mellékletek letöltésére / megnyitására ismeretlen helyről vagy forrásból), majd ezután alkalmazhat viselkedésen alapuló szabályokat annak érdekében, hogy automatikusan felismerje, amikor az alkalmazottak megsértik ezeket. Azonnal értesítést kap az alkalmazottak engedély nélküli tevékenységeiről, így kizárhatja őket a rendszerből, vagy távoli kapcsolattal átveheti az irányítást a számítógépük felett.

Teramind UAM user activity monitoring

Védje érzékeny adatait és adatforrásait

Figyelmébe ajánljuk a Teramind DLP-t, ha külön adatszivárgás-megelőzési megoldásra van szüksége. A Teramind UAM tartalmaz néhány hasznos adatvédelmi funkciót is, például használhatja a tevékenység- és az ütemezés-alapú szabályokat külső meghajtók használatának megakadályozására, a szokatlan vagy jogosulatlan hálózati bejelentkezés, vagy fájlátvitel észlelésére. Létrehozhat olyan szabályokat, amelyek reagálnak minden megfigyelhető munkavállalói tevékenységre, például az e-mailek vállalaton kívüli küldésére vagy azonnali értesítést kaphat, ha bizonyos érzékeny dokumentumot kinyomtatnak. Ezen funkciók minimalizálhatják az információ kiszivárgását, figyelmetlen vagy hanyag munkavállalók miatt.

Teramind UAM user activity monitoring

Növelje az alkalmazottak termelékenységét és teljesítményét

Használhat a munkaerő termelékenységének megfigyelésére szolgáló eszközöket az aktív és inaktív idő, az esti műszakok, a hosszú szünetek nyomon követéséhez. Tervezhet etikai szabályokat, amelyek csökkentik az ezzel ellentétes viselkedési hajlamot. Például állítson be egy határidőt közösségi médiahasználatra vagy korlátozza a szerencsejátékhoz kapcsolódó weboldalakhoz való hozzáférést. Használjon intelligens tartalomalapú szabályokat az ügyfelek elégedetlenségének automatikus minimalizására. (nem megengedett nyelvezet használata az e-mailekben).

Teramind UAM user activity monitoring

Kövesse nyomon a privilegizált felhasználókat és a külső partnereket az rendszerében

A Teramind lehetővé teszi a szervezete számára, hogy megállítsa a potenciális alkalmazott-alkalmazott vagy harmadik személy és az alkalmazott közötti összejátszási kísérleteket. Hozzon létre profilokat külső beszállítói számára, majd definiálja milyen profilokhoz és információkhoz férhetnek hozzá. Az érzékeny információhoz való hozzáférés meghatározható biztonsági előírásokra vonatkozóan, vagy szükséglet alapján. Szabályokat hozhat létre a hatóságok értesítésére is, ha az alkalmazottak vagy harmadik fél által elkövetett, gyanús vagy nem tervezett tevékenység történik, vagy a rendszerkonfigurációt jogosulatlanul megváltoztatják, esetleg hamis fiókokat hoznak létre.

Teramind UAM user activity monitoring

Csökkentse a veszélyeket, és védje szervezetét bizonyítékokkal

Ha hivatalos lépéseket kell tenni egy alkalmazott ellen, ezt szilárd bizonyítékok fogják alátámasztani. A Teramind oldalán megtekinthet részletes jelentéseket az összes alkalmazottról, beleértve a biztonsági eseményeket és a megtett lépéseket ezekre vonatkozóan. Azonnali pillanatképek, munkamenet-felvételek és az előzmények visszajátszásának lehetősége is felhasználható az alkalmazottak számítógépeinek ellenőrzési indokaként. Ezeket a Video -és audiofelvételeket képes exportálni is, ha ezt szükséges a hatóságok rendelkezésére bocsátani.

Teramind UAM user activity monitoring

Megkönnyíti a projektek menedzselését

A Revealed Agent segít, hogy,az alkalmazottak vagy gyártók azonosítsák és nyomon követhessék a projekteket és feladatokat, amelyeken dolgoznak. A Revealed Agentet arra is használhatja, hogy a feladatokat automatikusan hozzárendelje az alkalmazottakhoz produktivitásuk / webes tevékenységeik alapján.

Az eszköz beépített ütemezőjének segítségével nyomon lehet követni a részfeladatok elkészültét és be lehet állítani értesítést, ha az alkalmazottak eltérnek a tervezett munkaidőtől. A munkaidő és a költségek nyomkövetése csökkenti a kézi számlázás és felügyelet szükségességét, amikor vállalkozókkal, vagy távoli munkavállalókkal dolgozik. Ezenkívül a Teramind támogatja az integrációt az összes fontosabb projektmenedzsment eszközzel, mint a JIRA, Trello, BaseCamp, Redmine stb.

Teramind UAM user activity monitoring

A HR menedzsment előnyei

A HR osztályok a Teramind segítségével biztonságos munkakörnyezetet biztosíthatnak a belső kommunikációs csatornák ellenőrzésével. Létrehozhat például egy szabályt bizonyos kulcsszavak felismerésére ezzel proaktívan megelőzve a konfliktus helyzeteket. Emellett lehetőség van etikettszabályok létrehozására, az elfogadott magatartási minták felállítására.

Teramind UAM user activity monitoring

Pin It on Pinterest