[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Megtámadták egy több mint 2500 céget kiszolgáló amerikai marketingcég, az Epsilon szervereit, és az adatbázisból több millió emailcímet nyúltak le. Az adatvesztés olyan ismert nagyvállalatok ügyfeleit is érint, mint a JP Morgan, a Citigroup, Barclays Bank, a Best Buy, a TiVo, vagy a Capital One.

Az Epsilon megrendelői közül többen már kapcsolatba léptek ügyfeleikkel arra figyelmeztetve őket, hogy a hekkerek várhatóan további személyes adatokat próbálnak megszerezni az eltulajdonított email címekkel.

A marketingcég honlapján megjelent rövid közlemény szerint a behatolók csak az elektronikus levélcímeket és az ezekhez tartozó ügyfélneveket szerezték meg, más személyes adatokhoz nem fértek hozzá. Az Epsilon ezen kívül még azt sem közölte, hogy mely megrendelőit érinti az adatvesztés.

A nagyobb megrendelők, köztük a hitelkártya-üzletágával érintett Barclays Bank figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek, hogy várhatóan olyan kéretlen üzeneteket fognak kapni, amelyekben további személyes adatok megadására ösztönzik őket ismeretlenek.

Forrás: Index.hu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest