[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]

[xyz-ips snippet=”metadatatitle”]

 

[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

A mai napon a Sophos bejelentette az UTM Accelerated (9.2) legújabb firmware verziójának megjelenését. Ha esetleg nyomon követte a Sophos blog sorozatát az elmúlt hetekben, akkor elég nagy valószínűséggel tud már a sok kiváló új funkcióról amely bevezetésre került. Előfordulhat azonban, hogy még mindig azt kérdezi saját magától, hogy miért is hívják ezt az UTM verziót “Accelerated”-nek, vagy hogy hogyan lehet hozzájutni ehhez a nagyszerű szoftverhez. Kérem olvasson tovább.

Miért “Accelerated”?

[image align=”right” img=”https://betahu.blackcell.hu/wp-content/uploads/2014/03/sophos_utm-accelerated_graphic.jpg” alt=”Sophos UTM 9.2 – Accelerated” /] Ebben a kiadásban a fejlesztők arra törekedtek, hogy a fenyegetések szélesebb köre minél hamarabb felismerhető legyen, incidens esetén az adminisztrátorok pedig gyorsan értesítve legyenek, hogy a fertőzött gépet időben elkülöníthessék.

A legfőbb szempont a vizsgálati sebesség gyorsítása – különösen az IPS-ben – hogy a hardware erőforrások optimálisan legyenek kihasználva minden egyes telepítési módban és a lehető legjobb teljesítményt biztosítsa. További szempont az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, hogy egyszerűbb de ugyanakkor hatékonyabb biztonságot nyújtson.

Összetettsége által kifogásolt, erőforrások által korlátozott

A tipikus Sophos UTM ügyfél az, akit mi gyakorlati vállalkozásnak hívunk. Korlátozott IT erőforrásokkal rendelkeznek és egyetlen megoldást szeretnének, mely komplett biztonságot nyújt. De nem szeretnének kompromisszumokat a biztonság területén vállalatuk mérete miatt. Ez így is van rendjén! Az UTM 9.2 nagyon sok olyan funkciót  nyújt, melyet más gyártok gyakran csak külön eszközökben, és csak nagyobb vállalatokra méretezve képesek biztosítani. Ez utóbbi komplexitással jár telepítés és az üzemeltetés során is – és ha a megoldást csökkenteni kell, fontos funkciók veszhetnek el. Mi nem így dolgozunk. Nálunk minden funkció elérhető mindegyik eszközünkön, minden vállalat számára, méretüktől függetlenül.

 Gyorsabb és intelligensebb APT védelem (Advanced Threat Protection)

Az APT védelem ebben a kiadásban közel áll hozzánk és kedves számunkra. Egy kiváló példa arra, hogy mi képesek vagyunk vállalati szintű biztonságot nyújtani a középvállalatok számára – komplexitás és egyéb költségek nélkül. Számos technológia kombinálásával képesek vagyunk  több réteget összhangban alkalmazni a fenyegetések detektálásában és a hálózatban történő nagyobb károk megakadályozásában.

Click, click, secure

Valószínűleg már hallotta videóinkban, hogy az egyszerű biztonság jobb biztonság. Állítsa be, kapcsolja be és máris működik. De nem minden esetben kell a folyamatok egészét a felhasználóra bízni. Ha valami automatizálható, akkor az mi megvalósítjuk – lást email titkosítás és DLP. De ha mégsem, akkor megnézzük a felhasználói szokásokat és olyan eszközöket próbálunk biztosítani számukra, amelyet fognak is tudni használni. Például használhatják okostelefonjukat hitelesítéshez, vagy egy sokkal barátságosabb webre történő bejelentéshez a legfrissebb iOS vagy Android eszközökről.

Hogyan vesszük fel a versenyt a konkurensekkel?

Az UTM 9.2 az egyik, funkciókban leggazdagabb egységesített megoldás az UTM piacon. Például számos harmadik fél már jóváhagyta a web alkalmazás tűzfalunkat, hogy az megfelel Microsoft TMG cserének. De hogyan hasonlítjuk magunkat össze a Fortinet, DELL, SonicWALL, WatchGuard vagy egyéb hálózat biztinsági megoldásokkal? Épp most szeretne váltani, vagy bevezetni a megoldást? Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi örömmel segítünk a termékek ismertetésében, beszerzésében.

Last but not least, UTM Accelerated (9.2) is now available for manual download for existing customers to upgrade. The automatic upgrade process will begin in early April and run over a number of weeks. Any customer who purchases UTM today will also be able to upgrade and — provided you have a license for the respective module — benefit from the host of new features in this release at no extra cost. And yes, you read that correctly.

It would be our pleasure to give you the chance to enjoy your UTM Accelerated (9.2) experience very soon. If you do have any questions or comments, as always, we’re only an email or a phone call away.

Forrás: sophos.com

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text][xyz-ips snippet=”metadatatime”]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest