Waterfall

WATERFALL

Waterfall WF-500 Egyirányú Security Gateway

A Waterfall egyirányú biztonsági Gateway-eszközei lehetővé teszik az ipari háló­­zatok monitorozását, anélkül, hogy a kiberbiztonsági szint csökkenését okoznák. Ezen eszközök képesek fizikai védőhálót vonni a hálózatok közé, így védenek a következő támadások ellen:

  • malware
  • DOS támadások
  • ransomware
  • távoli elérési sérülékenységeket kihasználó támadások,
  • illetve emberi mulasztások.

Biztonságosabb a tűzfalaknál:

Az ipari vezérlőrendszerekre fejlesztett eszköz képes megakadályozni az ipari/IT hálózatok összekötésekor keletkező problémákat és biztonsági hiányosságokat, melyek átcsúszhatnak egy hagyományos IT tűzfalon.

Áthatolhatatlan, fizikai akadály:

Mivel az egyirányú átjárót mind fizikailag, mind szoftveresen arra fejlesztették ki, hogy adatfolyam egyirányú legyen, ezért a hálózaton kívül lévő kiberfenyegetéseknek esélye sincs bejutni.

Plug-N-Play:

Több, mint száz csatoló a különböző ipari és biztonsági alkalmazásokhoz, így már a dobozból kivéve is képes biztonságossá tenni a hálózatot.

Száz százalékos védelem a külső kiberfenyegetések ellen.

Az eszköz működése:

Az egyirányú átjárók képesek a szerverek és ipari eszközök emulációjára, illetve ezen adatforrások és a felhős szolgáltatások közötti fordításra, ezzel lehetővé téve a különféle eszközök monitorozását, az ipari eszközök felhős kezelését, illetve az operáció komplett átláthatóságát. A Waterfall eszközök segítségével kiválthatóak a hagyományos tűzfalak, ráadásul a könnyű beüzemelésnek és integrációnak köszönhetően csökkenthető az operáció emberigénye és kockázatai is.

Ezen egyirányú átjárók mind szoftveresen, mind pedig hardveresen képesek garantálni a biztonságot. Hardveres téren rendelkezik egy teljes értékű küldő modullal, viszont fogadó moduljában már nincs visszajelző eszköz, így képes teljesen elszeparálni az ICS és a hagyományos IT hálózatokat.

Hogy működnek az egyirányú átjárók:

1 Biztonságosan hozzákapcsolja az ipari hálózatot az IT hálózathoz

2 Hardveresen is védi az ipari hálózatot

3 Replikálja az operáció szervereit a céges hálózaton

Top